NOVI PODATCI Danas ponovno ogroman broj novih slučajeva zaraze koronavirusom

Danas imamo 8817 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirano je 19865 ljudi.

U ponedjeljak počinje nastava, zasad će se samo u jednoj školi održavati na daljinu. Isti dan počinju se primjenjivati i nove, nešto strože epidemiološke mjere. Bit će i promjena pravila što se tiče testiranja. Brzi testovi neće se morati potvrđivati PCR testom, no za dobivanje covid-potvrde na osnovi preboljenja neće biti dovoljan brzi antigenski test, nego je potreban i PCR.

Četvrti se pandemijski val pretočio u peti. Omikron je na djelu – raste broj novozaraženih. Strahuje se od novog jačeg pritiska na zdravstveni sustav.

Županijski stožeri objavljuju nove podatke:



– U Istarskoj županiji 259 je novozaraženih
– U Koprivničko-križevačkoj županiji 125 je novih slučajeva
– U Sisačko-moslavačkoj županiji 128 je novozaraženih
– U Varaždinskoj županiji 107 je novih slučajeva, preminule su tri osobe
– U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 132 su nova slučaja zaraze koronavirusom
– U Požeško-slavonskoj županiji 80 je novih slučajeva zaraze koronavirusom

Booster doza protiv covida pruža starijima visoku razinu zaštite protiv teškog oblika bolesti izazvanog omikron varijantom pa nema potrebe za četvrtom dozom, poručili su britanski zdravstveni dužnosnici.

Omikron je sve dominantniji u svijetu. Broj do sada zaraženih prešao je 300 milijuna do te pet i pol milijuna umrlih s COVID-om. Ruše se rekordi dnevno zaraženih. Broj slučajeva se udvostručio u Sjevernoj i Južnoj Americi, a u Europi je narastao za 65 posto. Europske se zemlje protiv širenja zaraze pokušavaju boriti jačanjem postojećih ograničenja, donosi HRT.

 

Komentari