Nove mjere za smanjenje gužvi na granici: ‘Procedura će trajati oko dvije minute’

Zeljko Puhovski / CROPIX

Da bi se smanjile gužve na granici, zbog kojih se na ulaz u Hrvatsku čeka 12 i više sati, mijenja se procedura. Putnici koji dolaze iz rizičnih zemalja dobit će otisnuto rješenje o samoizolaciji, a morat će dati samo osobne podatke. Procedura bi trebala potrajati oko dvije minute.

“Do sada smo imali sustav da granični sanitarni inspektor treba ispisati rješenje o samoizolaciji. Dok je toga bilo malo, bilo je jednostavno. Sad je to postalo komplicirano jer smo na listu stavili nove zemlje iz kojih dolaze naši građani i stranci i stvaraju se gužve. Mi ne možemo propustiti ljude bez da dobiju rješenje o samoizolaciji ili da dobiju obavijest”, rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na konferenciji za novinare u subotu ujutro.

“Ministar Beroš je jučer donio odluku o tome da svi idu u samoizolaciju koja ima zakonsku snagu. Granični sanitarni inspektori od sad neće ispisivati rješenje, nego će štampane obavijesti davati u ruke našim građanima i strancima koji ulaze iz zemalja koje su označene kao kategorija 2. Inspektor mora uzeti ime i prezime, kuda putuje i broj telefona, radi našeg sustava praćenja samoizolacije koju uvodimo”, rekao je Capak, dodajući da će ta procedura trajati oko dvije minute, donosi Dnevnik.hr.

KAOS NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA Čeka se i do 10 sati za ulazak u Hrvatsku



Komentari