Nema novih zaraženih: Nacionalni stožer civilne zaštite objavio da su 64 osobe pod epidemiološkim nadzorom

Screenshot

U Ravnateljstvu Civilne zaštite održan je sastanak sa svim šefovima županijskih stožera CZ-a o koronavirusu u Hrvatskoj. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da je tijekom sastanka zaključeno da u zasad ne postoji potreba za zabranom održavanja velikih događanja. “Ipak, treba imati na umu da uvijek može doći do obrata situacije”, kazao je Božinović.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je nakon sastanka da je dosad testirano 87 rezultata, a čekaju se rezultati osmero pacijenata. “Novih potvrđenih slučajeva nema”, kazao je Beroš.

Među osmero pacijenata čiji se rezultati čekaju je i djevojka mladića iz Zagreba kojemu je prvom u Hrvatskom potvrđena zaraza koronavirusom. Ministar kaže da majka mladića ne pokazuje nikakve simptome.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstva Krunoslav Capak izvijestio je da je zasad 64 ljudi pod intenzivnom nadzorom. “Ako se počnu razvijati simptomi, bit će poslani na Infektivnu kliniku na testiranje i izolaciju, ako bude potrebno”, kazao je Capak. Dodaje da zasad nije poznato može li se osoba koja je preboljela koronavirus, ponovno razboljeti od te bolesti.



Granična policija nastavlja sa svim preventivnim nadzorima hrvatskih granica. “Dosad smo profilirali više od 1000 osoba o kojima smo obavijesitli sanitarne inspektore i kojima je izdana potvrda o sanitarnom nadzoru”, kazali su iz granične policije. Dodaju da su sve policijske uprave opremljene za nadzor.

Komentari