Nacionalni stožer: U protekla 24 sata zabilježena su 92 nova slučaja

Bruno Konjevic / CROPIX

U protekla 24 sata zabilježena su 92 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.207. 153 osobe su na bolničkom liječenju, s devet pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 915 osoba, priopćio je Nacionalni stožer.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 4.345 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 92 u protekla 24 sata.

3.018 osoba se oporavilo, a dosad je preminulo stotinu i dvadeset osoba.

Do sada su ukupno testirane 103.104 osobe, od toga 915 u protekla 24 sata.



Ličko-senjska županija

U Gospiću je u nedjelju identificirana jedna osoba zaražena koronavirusom, što je utvrđeno jučerašnjim rutinskom testiranjem pri zbrinjavanju loma njegove ruke, ali pošto je riječ o pacijentu iz Požege, on je danas transportiran kući, doznaje se u županijskom Stožeru Civilne zaštite.

Nakon deset dana bez novooboljelih, registriran je tako u LIčko-senjskoj županiji jedan novi slučaj, no on se neće dalje voditi u evidenciji do sada ukupno oboljelih 30 osoba, od kojih je osam aktivnih slučajeva i to u Otočcu i u Vrhovinama.

U Krapisnko-zagorskoj nema novooboljelih

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema novozaraženih osoba. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinske-zagorske županije je 13. U samoizolaciji se nalazi 48 osoba.

Vukovarsko- srijemska 47 novih pozitivnih osoba

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 47 novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 9 iz Vinkovaca, 19 iz Ivankova, 4 iz Borova, 5 iz Starih Mikanovaca, 2 iz Tovarnika, 1 iz Jarmine, 1 iz Vrbanje, 1 iz Ilače, 1 iz Županje, 1 iz Otoka, 1 iz Cerne, 1 iz Tompojevaca, 1 iz Tordinaca).

Više pročitajte OVDJE

U Međimurskoj nema zaraženih

U prethodnom 24-satnom razdoblju od 11:00 sati 18. 07. 2020. do 11:00 sati 19. 07. 2020. svi uzeti nalazi u Međimurskoj županiji su negativni.

Od početka pandemije koronavirusa u Međimurskoj županiji uzeto je ukupno 1770 uzoraka.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije i dalje poziva na dosljedno poštivanje svih mjera kako bi se iznimno povoljna epidemiološka situacija zadržala, poručili su.

U Primorsko-goranskoj 4 novozaražene osobe

Iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo javljaju da je na području Primorsko-goranske županije 5 osoba ozdravilo. 4 je novozaraženih od kojih su 3 osobe povezane s vjenčanjem s kojeg su svi kontakti stavljeni u samoizolaciju te 1 radnik s Kosova koji je testiran po dolasku. Negativni su nalazi 15 testiranih djelatnika Centra za rehabilitaciju.

U PGŽ ukupno je 44 zaraženih, a 97 osoba je ozdravilo.

U Zagrebu 10 novih slučajeva

U protekla 24 sata u Zagrebu je utvrđeno 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom, šestero su kontakti ranije oboljelih osoba, a kod četvero je za sada nejasna epidemiološka anamneza, objavio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Više pročitajte OVDJE.

U Osječko-baranjskoj 7 novozaraženih

Tijekom posljednja 24 sata Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su ukupno 197 uzoraka od kojih je 7 bilo pozitivno na koronavirus.

Pozitivne osobe Zavod za javno zdravstvo u svojoj evidenciji vodi prema ispostavama Zavoda te su prema dostupnim podatcima 4 novopozitivne osobe s područja Ispostave Osijek, 2 s područja Ispostave Đakovo i 1 s područja Ispostave Našice. Među novopozitivnim osobama nema djelatnika niti pacijenata s Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Osijek.

U KBC-u Osijek hospitalizirano je pet oboljelih od koronovirusa više nego jučer, pa se na bolničkom liječenju danas nalazi 41 osoba od kojih je pet na respiratoru.

3 nova kontakta su stavljena u samoizolaciju, sveukupno se u samoizolaciji na području naše županije nalaze 454 osobe. Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i od 6 provjerenih osoba, sve su zatečene na adresi stanovanja i nije utvrđeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije.

U Istarskoj devet pozitivnih

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 192 uzoraka briseva na covid-19, od kojih je 9 pozitivnih.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari