NACIONALNI STOŽER U posljednja 24 sata imamo 49 novih slučajeva zaraze

Foto: Admir Buljubasic / POOL / HINA

U protekla 24 sata zabilježeno je 49 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.116. 139 osoba je na bolničkom liječenju, s devet pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 1394 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 4.422 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 49 u protekla 24 sata.

3.183 osobe su se oporavile, a dosad su preminule stotinu dvadeset i tri osobe.

Do sada je ukupno testirano 105.526 osoba, od toga 1394 u protekla 24 sata.



U Zagrebu zaražena beba

U Zagrebu jedna zaražena osoba, riječ je o 10 dana staroj bebi rođenoj u KB-u Sveti Duh čija je majka pozitivna na koronavirus.

Više pročitajte OVDJE.

Šibensko-kininska županija bez novozaraženih

Na dan 21. srpnja 2020. u Šibensko-kninskoj županiji nema novih slučajeva oboljenja od zarazne bolesti covid-19. Od ukupno 39 oboljelih od covid-19 infekcije, i to od reaktivacije istoimene epidemije u lipnju, trenutno je na području naše županije 17 aktivnih slučajeva oboljenja, priopćili su iz županijskog stožera civilne zaštite.

Primorsko-goranska županija ima dvoje novozaraženih

Na području Primorsko-goranske županije danas je dvoje novozaraženih koronavirusom i šest izliječenih prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. Jedna je kontakt od prije zaražene osobe, a druga je osoba koja je testirana nakon povratka iz Njemačke gdje se očito zarazila, nisu imali neke posebne tegobe i stavljeni su u kućnu izolaciju.

Trenutno je u županiji 40 aktivno oboljelih i 103 izliječene osobe, priopćio je županijski stožer.

Osječko-baranjska županija broji 10 novih slučajeva

U Osječko-baranjskoj županiji je u posljednjih 24 sata od 211 testiranih deset osoba pozitivno na koronavirus, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Od deset novozaraženih, pet je s područja Ispostave Osijek Zavoda za javno zdravstvo, tri s područja Ispostave Đakovo te po jedna s područja ispostava Našice i Valpovo/Donji Miholjac, stoji u priopćenju.

U KBC-u Osijek su hospitalizirane dvije osobe više nego jučer, pa se na bolničkom liječenju sada nalazi 41 osoba oboljela od koronavirusne infekcije, od kojih je pet na respiratoru. Pod mjerema samoizolacije je 11 novih kontakata, pa je tak u samoizolaciji na području te županije 394 osobe.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 14 novooboljelih

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 396 obrađenih testova sa područja Splitsko dalmatinske županije danas je 14 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 11 osoba, iz Kaštela 1 osoba, iz Solina 1 osoba i iz Trilja 1 osoba.

Od 14 novooboljelih osoba njih 11 su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostale 3 osobe epidemiološki obrađuju.

533 osobe nalaze se u samoizolaciji. 10 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split. 1 osoba se nalazi na respiratoru.

Na području Zadra dvoje novooboljelih

Dvoje je novooboljelih na području Zadarske županije. Riječ je o dvije ženske osobe s područja Zadra i Benkovca kojima se utvrđuju kretanja i kontakti, priopćio je županijski stožer.

Ličko-senjska trinaesti dan bez zaraženih

Trinaesti dan zaredom nema novooboljelih osoba od covid-19 s područja Ličko-senjske županije.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od covid-19 od čega je 8 aktivnih slučaja, 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

U posljednja 24 h provedeno je testiranje nad 16 osoba uzimanjem uzoraka. Do danas testiranje na koronavirus provedeno je nad ukupno 824 osobe.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 36 osoba.

Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja
izrečenih mjera.

Bjelovarsko-bilogorska županija ima jednu novooboljelu osobu

Nakon 66 dana, na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđen je novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o ženi koja se vratila iz inozemstva, potvrdio je Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije (BBŽ) nakon sjednice održane u utorak ujutro.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji samo dvoje novooboljelih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su 2 nove pozitivne osobe na covid-19 ( 1 osoba iz Šiškovaca i 1 iz Tordinaca). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije iznosi 240, od kojih je 61 osoba izliječena. Trenutno su u županiji 2 osobe hospitalizirane zbog bolesti covid-19.

U protekla 24 sata testirano je 127 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4286. U samoizolaciji na području županije nalazi se 650 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na covid-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 8 zdravstvena radnika (1 liječnik, 6 medicinskih sestara/tehničara i 1 drugi zdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 47 radnika (10 liječnika, 18 medicinskih sestara/tehničara, 15 drugih zdravstvenih radnika i 4 nezdravstvena radnika).

U Istri pet zaraženih

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, ispitano je 177 uzoraka briseva na covid-19, od kojih je 5 pozitivnih. Dvije osobe su iz samoizolacije, jedan je uvezeni slučaj, a kod dvije osobe radi se o kontaktu s već pozitivnom osobom.

U mjerama samoizolacije nalaze se 283 osobe.

Virovitičko-podravska županija bez novozaraženih

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba od covida 19, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata, uzeti su uzorci 31 osobe, čime je broj testiranih, na području Virovitičko-podravske županije, od početka epidemije narastao na 1.864. Od početka pandemije covid-19, na području Virovitičko-podravske županije, 25 osoba je zaraženo koronavirusom. Od toga, četrnaest ih je trenutno aktivno, desetero ih se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo, priopćili su iz županije.

Komentari