Meksiko odobrio pristajanje kruzera za koji se sumnjalo u koronavirus

Pixabay

Brod sa 6.000 putnika i članova posade kojemu su Jamajka i Kajmanski otoci zabranili pristajanje zbog straha od koronavirusa jer je jedan član posade imao simptome gripe, moći će pristati u Meksiku čim zadovolji “sanitarne propise”, rekao je u četvrtak predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador.

“Izdali smo dozvolu za pristajanje kako bi se ljudi mogli iskrcati (…) Ne možemo nikoga diskriminirati, ali moramo poštovati sanitarne propise”, rekao je predsjednik na dnevnoj tiskovnoj konferenciji.

“Ne možemo postupati nehumano. Zamislite samo koliko su očajni ti putnici”, dodao je predsjednik.

Pretrage su pokazale da 27-godišnji član posade s Filipina i 13-godišnja putnica iz Francuske koji su imali poteškoća s disanjem, nisu zaraženi koronavirusom, rekla je novinarima tajnica za zdravstvo države Quintane Roa, na jugoistoku, Alejandra Aguirre.



“Nakon pretraga koje su obavili međunarodni stručnjaci, potvrđujemo da na brodu nema koronavirusa”, rekla je.

Ovu dijagnozu moraju još potvrditi dodatna ispitivanja.

MSC Meraviglia je uplovio u vode blizu luke San Miguel na Cozumelu, otočiću stotinjak kilometara južno od Cancuna, navodi se u priopćenju talijansko-švicarske kompanije za kružna putovanja MSC-a.

Kajmanski otoci i Jamajka prethodno nisu odobrili pristajanje broda na svojoj obali zbog glasina o koronavirusu jer je član posade bio pozitivan na sezonsku gripu.

Komentari