Majka zaraženih blizanaca iz Zagreba otkrila kako se osjećala kad je čula šokantnu vijest

Pixabay

Majka dvojice braće, prvih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj pohvalila je hrvatske službe, ali i istaknula kako se osjećala kada je čula vijest da su joj sinovi zaraženi.

“Ne moram reći kako sam se osjećala čuvši da mi je sin zaražen. Ako ste majka, možete zamisliti”, rekla je majka blizanaca iz Zagreba koji su prvi hrvatski pacijenti oboljeli od koronavirusa.

Njezin sin, koji je prije tjedan dana bio na utakmici Lige prvaka u Milanu s djevojkom, prvi je obolio. Kako blizanci žive s majkom, u srijedu je i bratu potvrđena zaraza te je tako postao drugi hrvatski pacijent u izolaciji.

“Mogu vam reći na primjeru svoje djece da su naše službe za svaku pohvalu. Vrlo su organizirane i humane na nivou, a uvjeti su iznad svih očekivanja”, rekla je majka.



Opisala je i kako se situacija razvijala.

“Moj sin je prvo zvao liječnicu opće prakse zbog simptoma i boravka u Italiji. Ona je potom zvala epidemiološku službu, koja je poslala sanitetsko vozilo i potom je sve krenulo u proceduru od testiranja do izolacije. Sve se odvilo vrlo brzo i zaista u vrijeme ovog kritizerstva svi koji rade u organizaciji zaslužuju samo pohvale”, dodala je majka u razgovoru za 24sata.

Podsjećamo, u Hrvatskoj je potvrđen i treći slučaj koronevirusa u Rijeci. Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu Alemka Markotić rekla je da je zaraženi muškarac iz Rijeke u dobrom stanju.

“Stabilno je, ima blaže simptome u smislu kašlja i temperature. Nema upalu pluća i nema težih naznaka bolesti”, rekla je. Otkrila je da riječ o mlađem muškarcu, pa se očekuje da bi trebao brzo ozdraviti.

TREĆI SLUČAJ U HRVATSKOJ Koronavirus potvrđen u Rijeci

Komentari