Kolinda Grabar Kitarović ‘zatočena’ u SAD-u zbog koronavirusa

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović s pratnjom – pripadnicima osiguranja i vozačem, već se neko vrijeme nalazi u SAD-u. Naime, ona je još uvijek štićena osoba i ima pravo na zaštitu i pratnju.

Prema nekim informacijama, ona se nalazi u Washingtonu i planirala se vratiti u Hrvatsku, međutim zbog situacije s koronavirusom, avionski letovi su trenutno zaustavljeni prema našoj zemlji, ali i ostalim gradovima pa je stoga ostala “zatočena” u Americi.

Ipak, navodno se iz Amerike prema Europi može doći preko Istanbula i Dohe, ali ni to nije previše sigurno.

Javnost zanima zašto je bivša predsjednica otputovala u Ameriku? Postoji nekoliko verzija. Jedna od njih je da je otišla u posjetu kćeri koja tamo studira dok je, prema drugoj verziji, njezino putovanje vezano uz potragu za novim poslovom.



Kolindu zanima posao u UN-u, na fakultetima ili institutima

Naime, Kolinda Grabar Kitarović, navodno se zanima za posao na nekom od američkih fakulteta ili instituta, a čak je moguće neko radno mjesto i u UN-u.

No, dok je ona u Americi, američke vlasti su zatvorile škole i fakultete. To joj je prouzročilo problem, jer se i njezina kći u tom slučaju mora vratiti u Hrvatsku. Dodatni problem je i to što Kolindina pratnja više nema razlog namjene boravka u Americi.

Kako će se to razriješiti, još uvijek nije poznato. Podsjetnika radi, bivšoj predsjednici, hrvatska Vlada je dodijelila prostor za Ured, a uz to ona ima pravo na svoje službenike, vozača i osiguranje.

Na Ured bivše predsjednice ima pravo pet godina, a na osiguranje šest mjeseci.

Komentari