KBC Zagreb otkazuje operacije zbog koronavirusa. Javnost će obavještavati samo o pozitivnim nalazima

Damjan Tadic / CROPIX

Pojavom koronavirusa u Hrvatskoj podiže se stupanj pripreme i obrane na višu razinu.

“Sanitarnih inspektora nema dovoljno, ali smo se mi u ovom slučaju reorganizirali na način da smo iz unutrašnjosti povukli dio inspektora na granične prijelaze tamo gdje je to bilo potrebito, gdje se očekuje najveća koncentracija dolazaka”, izjavio je glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

Krizni stožer, iz kojeg već danima govore kako je pitanje vremena kada će se prvi slučaj pojaviti u Hrvatskoj, i danas umiruje. Ali, broj lokacija za karantene se povećava, no ministar ne otkriva više detalja. Ipak, zna se da nalaza pacijenata sa simptomima iz Rijeke, Pule i Koprivnice još nema. Oni će se znati tijekom večeri.

Ujedno, ubuduće će se javnost obavještavati samo ako nalazi budu pozitivni, kako se ne bi dizala nepotrebna panika. Tvrde da za panikom nema potrebe i da se zaraženi mladić oporavlja.



Također, RTL doznaje da KBC Zagreb otkazuje operacije i da će se obavljati samo hitni slučajevi. Potvrdio je to pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor u KBC Zagreb Milivoj Novak. U drugim bolnicama sve je normalno i radi se po planu.

Komentari