Karlovački župan prijeti zatvorom liječnicima obiteljske medicine na području županije

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Covid-19 jest neprijatelj ljudskog roda, čije napredovanje po svaku cijenu treba zaustaviti, ali izgleda kako su to neki političari shvatili predoslovno. Kao karlovački župan Damir Jelić, koji je, kako bi pokazao da misli ozbiljno, navukao uniformu pa izveo igrokaz, u kojem je izdavao naredbe bolnicama i lokalnim novinarima, a liječnicima obiteljske medicine – prijetio zatvorom.

Povod njegovom istupu je prva osoba zaražena koronavirusom u Karlovcu. Dok ministar zdravstva Vili Beroš i stručnjaci na državnoj razini, pokušavaju smiriti paniku, Damir Jelić je nastupio kao da je ‘kordunski bog i batina’:

“Ja zapovijedam Hrvatskom radio Karlovcu da o svemu izvještava i ljude s ogulinskog područja, jer ne vidim ovdje ogulinske medije. Možete to smatrati zapovijedi, medij ste u vlasništvu lokalne samouprave” rekao je Jelić na samom početku.

“Ovo je mobilizacija” dodao je pa obiteljskim liječnicima, poručio kako će ili slušati ili završiti iza rešetaka;



“Pred desetak dana nam se dogodila situacija da je na jednoj ordinaciji obiteljske medicine osvanuo natpis ‘odite na hitnu’. Ponovi li se to, čini mi se da je zatvorska kazna ono što slijedi, bez puno razgovora” kaže župan Karlovačke županije.

U normalnim okolnostima, podatak da političar prijeti zatvorom po kratkom postupku, izazvala bi opću konsternaciju, ali trenutno vlada zagušenost lošim vijestima, pa je ova prošla bez puno reakcija. Međutim, vjerujemo kako mediji moraju upozoravati na ovakve prijetnje, piše Jutarnji list.

Komentari