KAOS NA BREGANI ‘Sad su nam rekli da sat vremena neće puštati. Pomiješali su papire’

Matija Djanjesic / CROPIX

Gužve na graničnom prijelazu Bregana nastavljaju se i u subotu. Javila nam se čitateljica koja je tamo čekala 18 i pol sati. Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera na gužbe se osvrnuo i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak koji kaže da su od 9:30 trebali biti spremni novi formulari koji će ubrzati proces jer ljude ne mogu pustiti preko granice bez potvrde o samoizolaciji.

Čeka se duže od 18 sati

“Granični policajac nam je dao formular koji smo trebali ispuniti i uputio nas je sanitarnom inspektoru. Ispunili smo formular s osnovnim podacima – ime, prezime, odakle dolazimo i koliko smo tamo bili. Sa ispunjenim formularima smo ušli u objekt i taman tada izlazi sanitarka i dere se da ne ostavljamo papire da ona ima predmete jos od sinoć. Gledamo se, pa gdje da ostavimo onda? Žena je jos četiri sata nakon govorila ljudima da ne ostavljaju papire, naravno da smo ostavili, jer što ćemo s njima, ljudi samo dolaze, nema nikakvog reda, nitko nezna kako uzimaju te papire. Čekamo 18 sati i nemam pojma jesu li naše papire uopće uzeli. A znate što bi rješilo sve probleme? Jedna obična kutija. Kutija u koju bi se stavljali papiri po redu, a oni ih uzimali po tom istom redu”, kaže jedna od putnica.

“Ako do sada nismo bili zaraženi, vjerujem da je vjerojatnost sad puno veća. Sve ono što govore da se mora izbjegavati, ovdje je normalno. Hrane nema, a Crveni križ donio je vodu”, ispričala je za Dnevnik.hr.

Nove mjere za smanjenje gužvi na granici: ‘Procedura će trajati oko dvije minute’



Komentari