Iznad 2 tisuće zaraženih učenika, gotovo 6 tisuća u izolaciji

Ilustracija Foto: Flickr

Negdje se zadržala povoljna epidemiološka situacija. Davor Tkalac, ravnatelj OŠ „Frana Krste Frankopana” iz Broda na Kupi ističe da su djeca zdrava, a da je ponešto učitelja bilo u samoizolaciji.

– Neki su i preboljeli Covid, a većina je i cijepljena. Nadam se da i ubuduće nećemo imat problema, dodaje ravnatelj Tkalac.

Tomislav Milek, ravnatelj OŠ „Lovre pl. Matačića” iz Zagreba kaže da im i roditelji izuzetno pomažu, susretljivi su, a da i učenici i djelatnici nose maske. Ta primjena mjera jedan je od razloga što imamo tako malo zaraženih, pa je samo jedan razred u samoizolaciji od početka školske godine, istaknuo je ravnatelj Milek.

Počela je i akademska godina, maske su u predavaonicama obvezne, a Covid potvrde nisu svugdje. Boris Rajić, studentski pravobranitelj sa Sveučilišta u Zagrebu rekao je da je u svim grupama više od 100 studenata i da se potvrde provjeravaju. U slučaju da se ne pojavi 100 studenata, postavlja se pitanje, da li se još traže Covid potvrde, kaže Rajić. Nedavno je organizirano cijepljenje zagrebačkih studenata i nije izazvalo veliki interes – u dva dana cijepljeno je samo 211 studenata.



Iako broj oboljelih među mladima raste odluke o mijenjanju modela nastave donosit će se kao i dosad lokalno, na zahtjev škola, poručuju iz Ministarstva obrazovanja. Ne planira se ni uvođenje obveznih COVID potvrda.

Komentari