Hrvati iz Wuhana danas stižu na jug Francuske, čeka ih karantena

Četvero hrvatskih državljana koji su se nalazili u Wuhanu u kasnim nedjeljnim jutarnjim satima trebalo bi sletjeti na jug Francuske.

Kako je potvrdilo ministarstvo zdravstva, hrvatski su državljani čekali evakuaciju preko Francuske, a iz mjera predostrožnosti, pri dolasku će biti smješteni u karanteni u odmaralištu kod Marseillea, gdje će boraviti 14 dana prije povratka u Hrvatsku.

Prvi avion s evakuiranima još je jučer sletio na jug Francuske. Nekima su obitelji u odmaralište poslale čistu odjeću i potrebne sitnice. Svatko ima svoju sobu i svi su zadovoljni smještajem u kojem će provesti sljedeća dva tjedna. Jedan od putnika hospitaliziran je jer je imao simptome virusne zaraze.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zahvalilo je francuskim i kineskim središnjim, pokrajinskim i gradskim vlastima, kao i svim ostalim dionicima, koji su predano sudjelovali u organizaciji brzog povratka hrvatskih državljana u Europu”, stoji u jučerašnjem priopćenju MVEP-a.



Dodali su i da veleposlanstvo RH u Pekingu, kao predsjedavajuće Vijećem EU, u suradnji s Delegacijom Europske unije, nastavlja koordinirati zajedničke aktivnosti država članica u nošenju s novim korona virusom te pružati svu konzularnu pomoć i potporu hrvatskim državljanima diljem NR Kine.

Prema trenutačnim podacima, u Hrvatskoj nema oboljelih od korona virusa, piše N1.

Komentari