HEP POTVRDIO: Drugi zaraženi njihov je zaposlenik, zaposlenici koji su bili s njim u kontaktu vraćeni su kući

Darko Tomas / CROPIX

U Hrvatskoj se pojavio drugi slučaj koronavirusa, a informaciju je potvrdio ministar Vili Beroš. Zaražen je brat mladića koji je jučer imao pozitivan nalaz.

U HEP u Vukovarskoj ulici u Zagrebu dolaze epidemiolozi, jer je drugi mladić kod kojeg je potvrđen koronavirus njihov zaposlenik.

Očekuje se da će uslijediti ista procedura kao u slučaju Ericsson Nikola Tesla kada je otkriveno da je prvi zaraženi mladić bio je zaposlen u toj firmi.

“Možemo potvrditi da je jedna od osoba kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom zaposlenik s radnim mjestom na lokaciji sjedišta HEP grupe u Zagrebu.



Taj zaposlenik već jučer nije bio na poslu, a danas je 15-ak zaposlenika za koje se pretpostavlja da su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim, obaviješteno da ne dolaze na posao ili su vraćeni s posla.

Na čitavoj lokaciji u Ulici grada Vukovara 37, poduzete su i nadalje se poduzimanju mjere u cilju zaštite sigurnosti i zdravlja zasposlenika HEP-a i službenih posjetitelja, a prema uputama Nacionalnog kriznog stožera.

Ovlaštene službe HEP-a osiguravaju uvjete za integritet radnih procesa u HEP-u od važnosti za funcioniranje elektroenergetskog sustava RH te su u kontaktu s Nacionalnim kriznim stožerom u cilju pravodobnog izvješćivanja o razvoju situacije i eventualnog donošenja novih mjera”, stoji u službenom odgovoru HEP-a.

Komentari