Dva pacijenta u Vinkovcima zaražena korona virusom?

Kod dvojice mlađih pacijenata, koji su se nedavno vratili iz Kine, pojavili su se simptomi koji ukazuju na moguću zarazu korona virusom zbog čega su hospitalizirani u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, uzeti su im uzorci i poslani u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu.

Izolirani su, po kliničkoj slici to ne upućuje na korona virus, no poduzete sve mjere sprečavanja prijenosa zaraze, izjavio je ravnatelj vinkovačke bolnice Krunoslav Šporčić.

Oni su dio grupe od 10-ak radnika koji su radili u Kini, ostali su pod kontrolom epidemiologa.

To su novi slučajevi sumnje na zarazu korona virusom, nakon dvojice pacijenata u Osijeku i Splitu u nedjelju.



U međuvremenu je potvrđeno da pacijent iz Đakova koji je hospitaliziran u osječkom Kliničkom bolničkom centru nema korona virus.

Pacijent iz Đakova za kojeg se sumnjalo da ima korona virus, danas bi trebao biti pušten kući

Još se ne zna je li mlađi muškarac, koji je od nedjelje u izolaciji u Klinici za infektivne bolesti, zaražen korona virusom jer se čekaju nalazi iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’, objavili su danas liječnici u splitskome KBC-u.

KBC SPLIT: Još uvijek čekamo rezultate, pacijent je izoliran i nadamo se da će rezultati biti negativni

Prema neslužbenoj informaciji Slobodne Dalmacije, prvi nalaz analize njegove krvi i brisa nosa i ždrijela je negativan. Konačan nalaz iz zagrebačke Klinike za infektologiju ‘Dr. Fran Mihaljević’, koji bi vrlo vjerojatno trebao potvrditi ovaj prvi nalaz, očekuje se tijekom poslijepodneva.

Komentari