Danas u Hrvatskoj čak 6310 novozaraženih osoba

Foto: Daniel Kasap / POOL / HINA / CROPIX

Kako neslužbeno doznaje HRT, danas je u Hrvatskoj čak 6310 novozaraženih osoba. Povećava se i broj kreveta za pacijente s COVID-om i broj preminulih. Zabilježena su 4.573 nova slučaja zaraze koronavirusom. Bolničku skrb trebaju 1.643 pacijenta, od kojih je 198 na respiratoru. Preminula je 41 osoba, jučerašnji su podaci Stožera.

Bolnički kapaciteti na Covid odjelima su u nekim bolnicama gotovo već puni, trebat će širiti odjele, a brojčano to izgleda ovako: u šest hrvatskih bolnica od 747 kreveta puno je 573, a od ukupnog broja respiratora, njih 367, trenutno se koristi 90.

A u Zagrebu je jučer oboren rekord dnevnog broja zaraženih, čak 1371 osoba u protekla 24 sata dobila je pozitivan PCR test. Situacija nije dobra, rekao je Zvonimir Šostar, savjetnik ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. “Andrija Štampar”, gostujući u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

U KBC-u Split u posljednjih 10 dana udvostručio se broj bolesnika i onih na respiratoru, nedostaje osoblja, produljili su rad i onima koji imaju uvjete za mirovinu. Od danas prelaze na hladni pogon i ukidaju kirurške zahvate koji nisu hitni.



Komentari