Danas 540 novih slučajeva zaraze u Zagrebu

U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 540 novooboljelih osoba od covida-19, priopćili su u ponedjeljak iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda obrađeno je 899 uzoraka, od kojih je 360 bilo pozitivno, dodali su.

Broj potencijalno ozdravljenih odnosno oporavljenih je 89.653, što je 830 osoba više nego jučer.

Trenutno je u Zagrebu, prema podacima dostupnim na stranicama www.koronavirus.hr, 5641 aktivan slučaj.



Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 433 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za njih 250.

Od 433 zaraženih, njih 199 su kontakti covid-pozitivnih osoba. Četiri osobe doputovale su iz Austrije, BiH, Rumunjske i Irske, 107 oboljelih za sada je negativne epidemiološke anamneze, kod šest osoba izlaganje je moguće tijekom različitih okupljanja. Za 43 osobe obrada je u tijeku, kod njih 14 moguće mjesto izloženosti je radno mjesto, a za 53 osobe poslana je uputa o mjerama. Kod pet osoba moguće mjesto izloženosti su odgojno-obrazovne ustanove, a dvije osobe obrađene su od strane liječnika obiteljske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su četiri korisnika, jedan nezdravstveni i tri zdravstvena djelatnika.

U nedjelju je zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod 25 učenika i jednog nastavnika osnovnih škola te 11 učenika i jednog nastavnika srednjih škola izrečena mjera samoizolacije za 223 učenika osnovnih i 120 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno je devet osoba.

U nedjelju na punktu Zagrebačkog velesajma nije bilo cijepljenja.

Komentari