Crveno krilo KBC-a Zagreb nova je karantena u slučaju izbijanja epidemije

Damjna Tadic / CROPIX

Klinika za psihološku medicinu KBC-a Zagreb ispražnjena je i bit će, ukoliko se pojavi potreba, dodatna karantena za oboljele od koronavirusa u Zagrebu.

Krilo Klinike za psihološku medicinu dezinficirano je i spremno za prijem mogućih pacijenata zaraženih koronavirusom, koji je danas potvrđen u Zagrebu.

Navodi se kako se radi o osposobljavanju dodatnog kapaciteta za oboljele u slučaju ako bi prostor Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” bio nedostatan.

Također je dogovoreno da će se o pacijentima ondje brinuti liječnici Klinike za plućne bolesti Jordanovac.KBC Zagreb je ujedno otkazao operacije koje nisu hitne te kontrolne preglede, a ujedno su i zabranili sve posjete na svim svojim odjelima.

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić rekao je da imaju dovoljno zaštitnih sredstava te kako se povećava nadzor i nad pacijentima koji dolaze u bolnicu, posebice na hitni prijem, piše Jutarnji list.

U Hrvatskoj je u utorak popodne potvrđen prvi oboljeli od koronavirusa, riječ je o mlađem čovjeku koji ima blaži oblik bolesti, on je izoliran i i trenutno u dobrom stanju.

Komentari