Croatia Airlines leti redovno za Rim, propisane su i procedure i postupci za slučaj uočavanja infektivne bolesti

Boris Kovacev / CROPIX

Zrakoplovi Croatia Airlinesa lete u Rim po redu letenja te nema prekida ili restrikcija zbog pojave koronavirusa u Italiji, dok je linija za Milano sezonska i ne prometuje zimi, rekli su Hini iz Croatia Airlinesa.

No, zbog aktualne situacije kompanija je svojem operativnom osoblju tj. letačkom i zemaljskom osoblju koje dolazi u izravan kontakt s putnicima u svim domaćim i međunarodnim odredištima podijelila kirurške maske, jednokratne gumene rukavice, tekućine za dezinfekciju i higijenske maramice, kao i dodatne količine dezinfekcijskih sredstava koja su standardni dio opreme zrakoplova.

U sklopu operativnih priručnika tvrtke propisane su i procedure i postupci za slučaj uočavanja infektivne bolesti kod članova posade ili putnika. Osim toga, za slučaj potrebe tvrtka raspolaže i sredstvima za dezinfekciju i dezinsekciju zrakoplova, kažu u Croatia Airlinesu.

Dodaju da prate razvoj situacije s koronavirusom, odnosno sve aktualne informacije i preporuke hrvatskih i međunarodnih nadležnih institucija i udruga – Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Star Alliancea i IATA-e te planiraju i poduzimaju potrebne korake.



Komentari