Četrnaestero djece iz Sarajeva u karanteni nakon boravka u Italiji

Ilustracija Foto: Janko Ferlic, Pexels

Četrnaestero djece iz Sarajeva stavljeno je u kućnu karantenu zbog predostrožnosti od koronavirusa nakon što su se vratili iz sjevernog dijela Italije gdje su boravili tjedan dana, potvrdili su u utorak službeni izvori.

Iako su se djeca osnovne škole Grbavica II. po povratku iz Italije u ponedjeljak odmah vratila u školske klupe, reagirao je Krizni stožer ministarstva zdravstva Županije Sarajeva, pa su odmah, zajedno s nastavnicom i ravnateljem, poslani kućama u dvotjednu izolaciju. Oni su tijekom prošlog tjedna bili na maturalnom putovanju u Milanu.

Ravnatelj škole Sabahudin Bakal rekao je kako je kućna karantena uvedena iz predostrožnosti, te da nitko za sada nema simptoma zaraze koronavirusom.

“U stalnoj smo vezi s ministarstvom zdravstva Županije Sarajevo, koje izvještavamo o trenutačnom zdravstvenom stanju djece”, rekao je ravnatelj Bakal i dodao kako su djeca u Italiji bila pregledana.



Jučer su krizni medicinski stožeri dvaju entiteta, Federacije BiH i Republike Srpske, naložili poduzimanje dodatnih mjera kako bi se spriječila pojava te širenje opasnog koronavirusa.

U dvotjednoj izolaciji su i četiri radnika koji su se vratili iz Kine, a angažirani su na izgradnji autoceste na koridoru Vc, kod Počitelja u Hercegovini.

Komentari