Capak: Prvi zaraženi putovao autobusom iz Milana; Milina: Kontejneri na granici danas bi trebali biti u funkciji

Zeljko Puhovski / CROPIX

Na konferenciji Stožera civilne zaštite komentirali se trenutna situacija sa zaraženima koronavirusom, stanje na granicama te rad zdravstvenih ustanova.

Ravnatelj policije Nikola Milina istaknuo je kako je granična policija je od prvog dana uključena u koordinaciju i rad Kriznog stožera.

“Išlo je niz uputa prvenstveno djelatnicima granične policije što treba raditi. Imamo i apdejtiranu listu područja. Suradnja je prvenstveno što se tiče granične policije usmjerena na sanitarne inspektore. Ojačali smo rad, pogotovo na graničnim prijelazima gdje imamo najviše putnika koji dolaze s tih područja”, pojasnio je.

“Još uvijek se uređuju kontejneri na Rupi i Pasjaku. Međutim, to ne znači da se pregledi ne odvijaju. Oni se odvijaju u prostorijama granične policije”, rečeno je na konferenciji. Uz to, očekuje se da bi kontejneri trebali biti u funkciji danas.



Krunoslav Capak je potvrdio da je prvi mladić kod kojeg je potvrđen koronavirus iz Milana putovao autobusom, zajedno s djevojkom i drugim putnicima.

“Prvi zaraženi putovao je autobusom, o detaljima nema potrebe da vam govorim”, kratko je komentirao.

Postavlja se i pitanje što će biti sa sportskim događanjima i ostalim javnim okupljanjima.

“Sva veća javna okupljanja su nešto o čemu se razgovora na Stožeru. Sada prevladava mišljenje da treba pristupiti od slučaja do slučaja. Mi smo u stalnom zasjedanju. Javna okupljanja su ono čemu intenzivno govorimo. Poduzimamo sve kako se virus ne bi širio. Naravno, ne možete se u potpunosti zaštiti, ali ove mjere su efektne”, rekao je Davor Božinović.

Komentari