Božinović: Policija utvrđuje okolnosti prosvjeda

Davor Božinović/Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je odgovorio na aktualna pitanja u vezi s pandemijom.

U ponedjeljak ujutro zdravstveni djelatnici prosvjedovali su protiv uvođenja Covid digitalne propusnice u zdravstveni sustav. Najgore je bilo ispred KBC-a Zagreb. Ministra zdravstva Vilija Beroša ispred bolnice dočekali su nezadovoljni građani.

“Ne bih rekao da su to veliki prosvjedi. Što samog prosvjeda tiče – nije bio prijavljen. Da je, ne bi dobio dozvolu”, rekao je ministar te dodao da policija utvrđuje okolnosti prosvjeda i ako se dokaže kršenje zakona – “zna se koja je procedura”.

Prosvjed je najavljen i za sutra. “U ovom trenutku se zna nešto više o sutrašnjem prosvjedovanju pa će se prilagoditi taktika policijskog postupanja.”



Ministar Božinović rekao je da rok besplatnog testiranja nije određen.

“Svi koji su u posljednje vrijeme umrli, a mlađi su od 50 godina – nitko nije bio cijepljen”, objasnio je.

EMA je objavila odluku o docjepljivanju trećom dozom. “Ono što je već komunicirano, mi ćemo ići vrlo brzo. Kad su u pitanju imunokomprimitirane osobe, tu je treća doza koja bi se trebala davati 28 dana nakon primitka druge doze. Što se tiče ‘boostera’, vidjet ćemo. Kod nas se razmišljalo o tome da to bude osam mjeseci nakon druge doze, ali to ćemo prepustiti HZJZ-u”.

Komentari