Blaženka Divjak: Situacija u školama pod kontrolom

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u srijedu da je u školama, što se tiče koronavirusa, sve pod kontrolom te da je situacija normalna, a za sada na snazi ostaju preporuke o otkazivanju putovanja u Italiju i o pridržavanju higijenskih standarda u školama.

Situacija je normalna i što se tiče škola i našeg obrazovnog sustava sve je pod kontrolom, rekla je ministrica Divjak novinarima u Čakovcu, gdje je posjetila 2. osnovnu školu.

Dodala je kako je jučer razgovarala s ministrom zdravstva Vilijem Berošem te za sada i sljedećih mjesec dana na snazi ostaju samo preporuke o otkazivanju putovanja u Italiju i o pridržavanju određenih higijenskih standarda koje škole moraju osiguravati.

U slučaju bilo kakvih izmjena, napomenula je, dat će se potrebne preporuke.



Na pitanje novinara koliko je brz lanac reakcije na pojavu virusa, odgovorila je kako je Hrvatska dobro pripremljena, ali je posebno važno biti hladne glave i da stručnjaci imaju glavnu riječ.

“U stalnom sam kontaktu s ministrom, za sada sve ide po planu i sustav je spreman”, poručila je.

Podsjetila je da je ministarstvo u škole u protekle tri godine uložilo dvije miljarde kuna, a osnivači – gradovi i županije dobivaju sredstva iz državnih prihoda i izvornih prihoda da skrbe o školama.

“Kod ovakvih situacija se događa da nešto nedostaje, ali škole i osnivači se moraju pobrinuti da sapuna i osnovnih higijenskih potrepština u školama bude”, poručila je ministrica Divjak.

Komentari