‘U slučaju kad je uliznički trebalo difamirati prof. Đurđević, onda se pravorijek Ustavnog suda mora poštivati. A kad se Miloradu nešto ne sviđa, onda je kmečanje na najjače’

Tomislav Stipić

Politički analitičar Tomislav Stipić komentirao je izjavu predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca koji je reagirao na poništenje odluke Ive Josipovića kojom je predsjednik Zoran Milanović vratio odlikovanja i čin Branimiru Glavašu

Stipić upozorava kako na zanimljivu igra riječi ‘ugroženog’ Milorada.

“‘Poglavaš’ je fuzija imenice ‘poglavnik’ i prezimena ‘Glavaš’. Ponovno aluzija na NDH. I Pupovac tako naziva predsjednika države koji je na neposrednim izborima dobio puni legitimitet hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana, uključujući i znatan broj glasova hrvatskih Srba”, smatra Stipić i dodaje kako je to vrlo vješto i patriotski od “ustavnog patriote” Pupovca.

“Možda je to reakcija na državničke riječi predsjednika Milanovića upućene hrvatskim vojnicima kako se ‘mi nemamo što osjećati krivima za zločine naših djedova’. Milorad već dugo parazitira upravo na toj ‘krivnji’, stalno podgrijavajući teze o ‘neoustaštvu'”, kaže politički analitičar.



Podsjeća kako predsjednik Milanović samo postupa po zakonu jer su i Ustavni i Vrhovni sud poništili presude i vratili suđenje Glavašu na početak.

“Ako je kriv, neka odgovara. Ali o tome će odlučiti sud, a ne prijeki verbalni sud Milorada Pupovca”, upozorava Stipić.

Naglašava kako bi upravo Milorad kao ‘ustavni patriota’ trebao poštivati odluke Ustavnog suda.

“U slučaju kad je uliznički trebalo difamirati prof. Đurđević, pozivajući se na odluku Ustavnog suda, onda se pravorijek Ustavnog suda mora poštivati. A kad se Miloradu nešto ne sviđa, onda je kmečanje na najjače”, podsjetio je Stipić.

“U Hrvatskoj stvari konačno treba početi nazivati pravim imenom. Kao, na primjer, da je Pupovac najobičniji manipulator i etnobiznismen”, napisao je Stipić na društvenim mrežama.

Komentari