U HDZ-U NEZADOVOLJNI IZBOROM FILIPOVIĆA, NEKI TRAŽE DA POVUČE KANDIDATURU ‘Samo nam Svevišnji može pomoći da se ne osramotimo na izborima’

Davor Filipović Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Lokalni izbori se bliže, a kako se čini najveća bitka bit će ona za Zagreb. Trenutno je dvanaest kandidata za gradonačelnika, a najviše intrigrira odnos HDZ-a i Milana Bandića. 

Iako je želja šefa stranke Andreja Plenkovića bila da suparnik dugovječnom Bandiću bude vršitelj dužnosti šefa Fonda za obnovu Zagreba od potresa Damir Vanđelić, on je odbio kandidaturu pa je odabran član Uprave Hrvatskih šuma Davor Filipović.

HDZ godinama drži većinu u Zagrebu s Milanom Bandićem pa se stvorio dojam kako je izbor Filipovića zapravo podrška Bandiću.

U HDZ-u nezadovoljni odabirom Filipovića

No, čini se da to ipak nije tako jer su u stranci podijeljeni te dio smatra da se poslala jako loša poruka članstvu i biračima ovim izborom kandidata, kako navodi izvor iz gradske organizacije stranke za Dnevno.hr. 



“Ha, gledajte, mi smo Filipovića kandidirali jer nismo imali koga drugoga nakon razilaženja s gospodinom Vanđelićem. Ja smatram da on jest kvalitetan HDZ-ovac, ali dio mojih kolega je jako nezadovoljan”, navodi izvor.

Dodaje kako se vrši i pritisak na njega da čak i povuče kandidaturu.

“Oni koji nisu zadovoljni s Filipovićem smatraju da smo opet podlegli pred Bandićem i čak po stranci pričaju da nam samo Svevišnji može pomoći da se ne osramotimo na izborima. Neki bi čak i da on povuče kandidaturu, no to se naravno neće dogoditi”.

U Središnjici HDZ-a u ponedjeljak u 17:30 sati održat će se zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a izvor smatra da bi na sjednici trebalo raspraviti i temu izbora za Zagreb jer treba poduzeti nužne mjere kako poboljšati rezultat koji im prema internim anketama stranke neće biti zadovoljavajući.

“Na dnevnom redu su standardne teme, ali na razgovorima oko lokalnih izbora važno je da se obrazloži jasan smjer izbora za Zagreb i kako preokrenuti trend koji nam sada ne ide u korist. Moramo reagirati hitno ili će biti prekasno”, zaključio je izvor iz HDZ-a.

Komentari