Stjepo Bartulica: Antifašizam kod nas nije bio demokratski, dobili smo nove okove umjesto slobode

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dan 22. lipnja u Republici Hrvatskoj je državni praznik kada se obilježava Dan antifašističke borbe. Međutim svake godine na isti dan, uz obilježavanje u Brezovici, kod Jame Jazovka održava se komemoracija za 814 žrtava koje su ondje ubili partizani. Ovakva obilježavanja komentirao je saborski zastupnik Stjepo Bartulica.

Ove godine na obilježavanju u Brezovici, prvi puta je nazočio i premijer Andrej Plenković, a komemoracija kod Jame Jazovke više nije pod pokroviteljstvom Ureda predsjednika RH.

O obilježavanju godišnjice ustanka u Brezovici, te komemoraciji kod Jame Jazovka, za portal Otvoreno komentirao je zastupnik Domovinskog pokreta, Stjepo Bartulica.

“Tzv. Antifašizam kod nas nije bio demokratski za razliku od američkog ili britanskog te smo dobili nove okove umjesto slobode” rekao je Bartulica, te dodao kako se ta “očita činjenica i dalje pokušava negirati”.



‘Mnogi umovi i dalje su zarobljeni raznim mitovima i zabludama’

Bartulica je spomenuo i jamu Jazovka u kojoj su završile žrtve partizanskih zločina, te gdje se danas održava komemoracija kojom se želi pojačati svijest partizanskim zločinima. Iz Jame Jazovka ekshumirani su ostatci čak 814 žrtava koje su ondje ubili partizani.

“Jazovka je mjesto velike tragedije koja samo potvrđuje da Hrvati nisu ostvarili slobodu koju su sanjali. Za razliku od drugih bivših komunističkih zemalja Hrvatska se još uvijek nije suočila s ovom istinom. Žalosno je da su mnogi umovi i dalje zarobljeni raznim mitovima i zabludama”, zaključio je Stjepo Bartulica.

U Brezovici se obilježava Dan antifašističke borbe, a pored jame Jazovke komemoracija

Komentari