Škoro Tomaševiću: Ili si lagao ili si varao, nema treće!

Miroslav Škoro Foto: Domovinski pokret

Uoči konstituirajuće sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba za portal Otvoreno, predsjednik Domovinskog pokreta, gradski i saborski zastupnik, te finalist izbora za poziciju gradonačelnika Miroslav Škoro, komentirao je Tomaševićevo kršenje dosadašnjih predizbornih obećanja, ali i konstituiranje Skupštine Grada Zagreba.

Iako sudjeluje prvi put na konstituiranju Skupštine Grada Zagreba, Škoro napominje kako već ima iskustva s različitim konstituiranjima. Objašnjava i što će prvo raditi.

“Mi smo tu opozicija kao i u Hrvaskom Saboru. Trudit ćemo se, kao i tamo, biti konstruktivni, nuditi neka druga rješenja i komunicirati s javnošću to što radimo. Molit ćemo Boga da svi skupa zajedno kao građani učinimo nešto od ovog grada.’

Komentirao je i Tomaševićevo kršenje dosadašnjih obećanja u ovako kratkom roku.


“Ja sam njima već dao nekoliko tih imena, onda bi bilo dobro da se ‘Možemo!’ proširi na ‘Možemo… što hoćemo’. To je bila intencija od samoga početka. Nije samo problem što je netko napravio grešku, Bože moj, greška se može dogoditi svakome. Ali kada netko tko tvrdi za sebe da se apsolutno 10 godina pripremao za ovu funkciju i da zna sve autobusne linije, vozače, da zna kolko su teški šahtovi i gdje se nalaze. Znači on je upoznat, i petsto puta se javio za vrijeme prošlog saziva. Dakle takav čovjek, ako njega iznenadi činjenica koju smo svi znali, da su Holding i grad u dubiozi?”

‘Ili nisi znao, nesposoban si pa si lagao, ili si to radio s predumišljajem, znači varao si’

Osvrnuo se i da ga čudi što Tomašević pravda činjenicu da je prekršio zakon time što ga je zatekla situacija, a da zatim izjavljuje kako je s tim istim gospodinom već razgovarao mjesecima. Tvrdi da za to postoje samo dva objašnjenja.

“Ili nisi znao, nesposoban si pa si lagao, ili si to radio s predumišljajem, znači varao si. Ili si lagao ili si varao, nema treće! To je činjenica, mora kazati što je napravio.”

Na upit dobiva li Domovinski pokret mjesto potpredsjednika skupštine, odgovara kako su to proceduralne stvari, regulirane statutom i kako im pripada nekoliko odbora.

‘Nema tog medija, koji je rekao nešto o gospodinu Tomaševiću mimo uhodane kolotečine’

Osvrnuo se i na prikaz Tomaševića u medijima.

“Najgora stvar je govoriti o miljeniku medija, svi bi trebali šutiti. Nema tog medija, koji je rekao nešto o gospodinu Tomaševiću mimo uhodane kolotečine da je on frajer koji obuće gaće na hlaće, on je Spiderman, Superman i Tomaševićman. I onda oni lete i rješavaju probleme.”

Osvrnuo se i na dosadašnji rad Domovinskog pokreta.

“Imamo jako kvalitetan klub, to je najvažnije. I ja sam neke svari naučio u proteklom razdoblju, baveći se politikom, ušavši u nju kao amater prije dvije godine, kao kandidat za predsjednika države, pa sam onda bio na parlamentarnima, pa smo osvojili 16 saborskih mandata, sad smo tu. Znači vrlo je važno postaviti klub kvalitetno. Sad imamo jedan izuzetno kvalitetan klub u Saboru i ovdje u Gradskoj skupštini.Bit ćemo vrlo, vrlo učinkoviti i znamo kako se to radi”, zaključuje.

 

Komentari