Skori smak svijeta u Americi

Organizacije progresije, organizacije onih koji su malo jednakiji od drugih, isplivavaju sve više, ne samo gorljivi i sve prisutni, već i dobro organizirani, naoružani, više nisu mikro terorističke frakcije već svoje ogranke guraju i u ostatak svijeta.

Black lives matter pokret, Antifa, bezbrojna udruženja feministkinja paradiraju Amerikom, kradu, pale i ubijaju.

Naravno, mediji neće prenositi sliku Amerike koja lagano propada, koja će posebice propasti pogotovo ako Joe Biden zasjedne na mjesto predsjednika SAD -a. Slika koja je toliko kompleksna i koja je suštinski užas postmoderne, nadam se svojevrsni vrhunac, objašnjava ovo stanje u Americi koje se, opet se nadam, neće u potpunosti proširiti ovdje. Iako me frakcija Možemo! svojim ulaskom u Sabor demantira.

Kako se postmodernizam ne može u potpunosti teorijski odrediti, on se kao termin (sasvim opravdano) prikeljio postmarksizmu i ovoj novoj ljevici. Brisanje čovjekova identiteta ne samo da je uzus filozofije neoljevice već je brisanje svih granica ono što je finalni proizvod ili nusprodukt ovog prvog. Ispravno tvrdi jedan od postmodernističkih filozofa Frederic Jameson, da postmoderna gaji skepticizam prema totalitetima i temeljnim postavkama ili istinama.



Nestanak općih vrijednosti i istina kreira jednu jamu tame u kojoj će desetogodišnje dijete ulaziti u brak sa šezdesetogodišnjim muškarcem. Brisanje vrijednosti i granica dovest će pedofiliju, zoofiliju i ostale devijantna i opscena seksualna stanja u red normalnog. To se već događa. Nedavno je Netflix izbacio kontroverznu seriju koja promovira pedofiliju – naslov: ‘Cuties’. Ne samo hiperseksualizacija društva u najširem smislu, već i rušenje osobnosti čovjeka, privatnog vlasništva, samim time i plurala mišljenja što postoji trenutno u SAD – u, ma što god mi mislili.

Kratki bljeskovi onoga što se može lako sutra dogoditi jesu palež, ubijanje i uništavanje imovine, sve radnje koje se događaju u Americi. Gradacija ovih koraka odvest će u anarhiju, vjerojatno u jedan oblik pseudo socijalizma kao oblika vladavine. Amerika, ako dođe Biden na vlast, koji ima mentalnih problema sa zdravljem, širit će ideju brisanja čovjeka. Njegovog spola, roda, uloge, imena i svega ostalog.

Ako Trump osvoji izbore on će morati ovo stanje ugušiti što prije, čak i vojno. Trenutno ga pušta, možda i s razlogom, da se svi mogu uvjeriti u što se svijet može pretvoriti sutra.
Pušta ga jer bi i nekom reakcijom definitivno izgubio izbore.

Dezintegracija Amerike kao useljeničke multikulturalne države koja je kreirana preko raznolikosti krvi (doslovno) – došla je do statusa svojevrsne zdrave, u jednoj mjeri, heterodoksije misli. U prijevodu, čak je i ekstremizam dozvoljen, ekstremna stajališta nisu ugašena što se sada pokazuje kao kobna greška.

Amerika, koja je po pitanju kontrole oružja, previše liberalna, sada ne može kontrolirati mase ekstremnih paravojnih ljevičara koji marširaju ulicama i siju strah. Ta kultura smrti i terora danas, odsjaj je iz komunističkog režima i preslika razdoblja prije 90 – ih, te podsjetnik da je propaganda, kada se utabori, kada laž preraste u falsificiranu istinu (moguće je da u svom bitku znaju da je to laž čak i kad se bore za tu svoju istinu) onda čak i kada se iskorijeni; kao komunizam; ipak postoje jaki fragmenti koji se ponovno sade u novom društvu dok ne izrastu u stablo opresije.

Smak svijeta u Americi simbolično će odnijeti lice čovjeka sa Zemlje. Kako je to dobro rekao hrvatski književnik Vladan Desnica: “Svaki je ljudski napor, napor protiv realnosti realnoga”, piše Filip Đukić, uredusamstim.home.blog.

Komentari