‘SAMI SE DISKREDITIRAJU’ Kosor: Kritika vlasti nije govor mržnje. U svakom društvu postoji dosta luđaka i manijaka

Srdjan Vrancic / CROPIX

Bivša premijerka Jadranka Kosor, gostujući u N1 emisiji Novi dan, komentirala je sadašnju političku situaciju u Hrvatskoj.

Kazala je kako je vladajućoj stranci značajno pao rejting, što smatra vrlo upozoravajućim za HDZ.

“Oni tu priliku potpuno propuštaju i neprekidno se stavljaju u središte pozornosti da se raspravlja o njima, a ne o pitanjima koja su važna, sami se deskreditiraju”, tvrdi.

‘Dužnost ljevice je pokazati da su ozbiljna opozicija’
Za opoziciju kaže da nema lidera pa mnogi građani rezoniraju na način “da nema tko doći na vlast, nema nekoga tko bi mogao postati lider opozicije, nema ga ni na vidiku. To je loše za demokratski sustav i vladavinu prava”.



Ona navodi kako je teško zamisliti da bi se sadašnje stranke u opoziciji, “ovi koji prelaze izborni prag i koji kao nešto znače – Most, SDP, Možemo – dakle stranke progresivne ljevice”, mogle dogovoriti oko nekog programa. No, smatra da bi oni morali pokazivati da su ozbiljna opozicija, to je njihova dužnost.

‘Plenković je održao govor u šatoru’
Komentirala je izjave o radikalizaciji društva rekavši da, da postoje radikalne skupine, onda bi nadležne službe o tome obavijestile Vladu.

“Takve organizirane skupine zapravo ne postoje. U svakom društvu pa i u Hrvatskoj postoji dosta luđaka i manijaka koji su spremni na prijetnje. Kritika vlasti nije govor mržnje. Bilo bi jako pogrešno pa možda i opasno da se svaka kritika vlasti prozove govorom mržnje. To bi vodilo totalitarizmu i kršenju ustavnih odredbi”, naglašava i dodaje kako živimo u teškim vremenima i za očekivati je da će biti sve više nezadovoljnih ljudi.

Kosor se prisjetila i prosvjeda branitelja, rekavši da je jedan od ljudi u tom šatoru bio sadašnji potpredsjednik Vlade Tomo Medved, koji se zgraža nad pokušajima nedemokratskog rušenja Vlade.

“Sjetimo se da su tada europarlamentarci iz HDZ-a došli podržati te prosvjede koji su bili nedemokratski i tamo je govor u ime svih njih održao Plenković”, rekla je Jadranka Kosor.

Dodala je kako ne treba svaki pokušaj prosvjeda etiketirati s namjerom rušenja vlasti.

 

Komentari