SABORSKI ‘GOSPODIN SAVRŠENI’ Miletić: Imam tijelo vrhunskog sportaša, sa 43 izgledam kao da imam 24

Damjan Tadić/Cropix

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić u Saboru je tijekom iznošenja stajališta u ime klubova zastupnika govorio o temi koja, ga, očito, dosta mori.

Kako izgleda, Miletić je zaista ozbiljno shvatio staru latinsku ‘u zdravom tijelu zdrav duh’ pa je danas govorio o prijedlogu amandmana na Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti.

Konkretnije, o tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi.

Kaže da, nažalost, prijedlog Kineziološkog fakulteta nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture i strukovnih udruga da u Zakon uđe skrb o tjelesnoj i mentalnoj dobrobiti studenata od vladajućih nije prihvaćen.



Konkretno, to je prijedlog da se svim studentima omogući pohađanje obavezne zdravstvene kulture dvije godine, pa dvije godine kao izborni predmet.

“Tjelesna i zdravstvena kultura je specifičan predmet, jedini bi mogao biti definiran zakonom. Od presudne je važnosti da se zakonski definira pravo studenata na edukaciju o važnosti tjelesne aktivnosti, pravilne prehrane, mentalne skrbi. Svaka kuna uložena u tjelesni vraća tisuće kuna natrag. Sport je najbolja prevencija za zdravlje uložena protiv boleština. Slučaj iz praske Hrvatska je najpretilija zemlja u EU, 65 posto Hrvata ima prekomjernu težinu, imamo najdeblje muškarce u zemljama EU. Em nas nema, a onda smo sve deblji. Trebamo raditi na prevenciji, molim vladajuće da nas poslušaju”, rekao je Miletić, prenosi Dnevno.

Dodao je, čak i kod ‘nas koji treniramo… Meni malo od politike šećer i tlak skaču’.

Svakako, pohvalno je što Miletić brine o tjelesnom i mentalnom zdravlju studenata, a možda za to bar djelomično uzor vidi u sebi.

Podsjetimo, nedavno se Miletić pohvalio pratiteljici koja mu je na Facebooku uputila kritiku da ‘stane pred ogledali i razmisli što vidi’.

“Evo jesam. Vidim prezgodnog muškarca koji u 43. izgleda kao da ima 24 godine i tijelo vrhunskog sportaša. 1.94 centimetara visokog, 91 kilogram teškog. produhovljenu i pametnu osobu izrazito razvijenih socijalnih vještina i komunikacija upornog i radišnog! naravno, kako savršenost ne postoji – imam puno još posla rada. ovo izvana je baš – sjajno”, nahvalio se u komentaru.

Komentari