Radnić: Pitanje je koliko je vidljivost Pavičić Vukičević stvarna, ovisi tko je naručio anketu

Nekoliko dana nakon službenog raspisivanja lokalnih izbora situacija se zahuktava. Počelo je skupljanje potpisa, neki tvrde da su ih u prvom danu skupili dovoljno, a u javnost stižu i nove ankete. O svemu je urednik i novinar Marijan Opačak razgovarao s urednikom informativnog programa Z1 televizije Tomislavom Radnićem u emisiji Terapija powered by Dnevno. 

˝Počeo se zakuhtavat politički folklor. Vidjet ćemo tko će skupiti potpise. Neki su se bojali da neće zbog epidemioloških mjera. U Zagrebu je potrebno 5000 potpisa. Davor Filipović je bio drugi po anketama, sad je Jelena Pavičić Vukičević. To ovisi tko naruči. Pavičić Vukičević je dugo u politici, bila je zamjenica gradonačelnika, ali Bandić je taj koji je imao kult ličnosti. On je odlučivao o velikim stvarima, obilazio je od jutra do mraka gradske ulice. O svemu je imao mišljenje, nitko uz njega nije dolazio do izražaja. Pitanje je koliko je njena vidljivost stvarna, ovisi tko je naručio anketu. Pitanje jeli ona novo lice koje ljudi traže, ne mogu reci po čemu bi se istaknula. Krenula je dosta rano s plakatima˝, rekao je Radnić.

Osvrnuvši se na Škorinu kandidaturu, Radnić tvrdi da se vrti među prva tri četiri u anketama.

˝Kaže se da desne ne polaze u Zagrebu, što nije istina. Jednostavno je Bandić taj koji je bio. On je plesao sa svima, domoljub, antifašist,…˝



Osvrćući se na optužbe protiv Tomaševića, Radnić tvrdi da je pitanje koliko su one istinite.

˝Da se zabrani bilo kakvo zapošljavanje van kvota zabranjeno je 60 dana od sjednice. Bilo je sličnih situacija tijekom povijesti gradske uprave. Znamo tko je sve, puno kadrova iz HDZ i SDP ima u Zagrebačkom holdingu i upravi, a to kad dođe gradonačelnik će vidjeti. Da se vidi tko je zapošljavao, dizao otpremnine. Sjednice u prijašnjim sazivima bi trajale do 5, 6 popodne. Puno je opcija ušlo u skupštinu pa su te rasprave bile duge i mukotrpne. Ako grad nije imao nekog zastupnika, nije bilo kvoruma, skupština bi morala izaći van. Vesna Škare Ožbolt zaziva veliku koaliciju, ali pitanje hoće li to moći funkcionirat˝, zaključuje.

Komentari