Puhovski: Anka Mrak Taritaš nije ni jednom pobijedila i neće. Čudi da si kao jedna iskusna osoba dopušta ovako izgledni neuspjeh!

Foto: Cropix

Predsjednica stranke GLAS Anka Mrak-Taritaš još je jedna od kandidata za gradonačelnika Zagreba. Svoju kandidaturu objavila je nedavno, nakon propalih pregovora sa SDP-om. 

Negirala je navode da su pregovori propali jer je od SDP-a navodno zahtijevala da bude kandidatkinja za dogradonačelnicu te nekoliko ulaznih mjesta na listama.

“Ni u jednom času nismo na bilo koji način došli do problema oko funkcija”, rekla je na predstavljanju kandidature.

Bile su joj važne tri stvari, odnosno da Glas dobije aktivno sudjeluje u koncipiranju kampanje, u izradi programa i dogovoru što će se i kako raditi nakon izbora. Kako to nije nije došlo na stol, kako je objasnila, odlučila je sama ići na izbore.



Drugi put izlazi na izbore za gradonačelnicu

Ovo je druga kandidatura Anke Mrak Taritaš za gradonačelnicu Zagreba. Na prošlim izborima ušla je u drugi krug s Milanom Bandićem. Izlaznost je bila 47 posto, a ona je osvojila 24,27 posto glasova (80.765).

Na pitanje može li ostvariti isti uspjeh kao i na posljednjim izborima ili će doživjeti sudbinu Ive Josipovića, koji je u drugom krugu za predsjedničke izbore 2014. godine izgubio od Kolinde Grabar-Kitarović, politički analitičar Žarko Puhovski ističe kako ne može doživjeti njegovu sudbinu jer je Josipović barem jedanput pobijedio.

“Anka Mrak Taritaš nije ni jednom pobijedila i neće”, zaključuje.

“Ona svojom kandidaturom pokazuje katastrofalnu taktiku SDP-a u Zagrebu i na nizu drugih mjesta. SDP, naime, radi na jačanju onih koji su mu konkurentni u istom dijelu biračkog bazena, dakle, Možemo i, sad, Anka Mrak Taritaš. Umjesto da su joj dali da bude dogradonačelnica na listi, oni su to odlučili preskočiti i time su, s jedne strane, motivirali Anku Mrak-Taritaš na kandidaturu, a s druge strane, pokazali nesigurnost u kvaliteti svog kandidata jer on je mnogo manje kompetentan od neuspjele Anke Mrak-Taritaš”, govori nam.

Dodaje da kad se gledaju ovi lokalne izbori i mnogi drugi, ponavlja se nešto što liči na nekadašnju uputu, koju smo dobivali od djedova i baka, – ‘Nemoj da imaš veće oči nego želudac’.

“Izgleda da su apetiti velikog broja kandidatkinja i kandidata u potpunom nesrazmjeru s njihovim faktičkim potencijalom. I u toliko čudi da si jedna iskusna osoba kao što je Mrak-Taritaš dopušta ovako izgledni neuspjeh bez ikakvog posebnog razloga”, smatra Puhovski.

Komentari