Poznata imena estrade družili se na korona partyju. Trebaju li u samoizolaciju?

Na privatnoj zabavi na otočiću Stupe, Nina Badrić nastupila je 6. kolovoza, a na istoj su prisustvovali i Maja Šuput i Severina Kojić koja je ubrzo nakon toga objavila da je pozitivna na koronavirus. Povodom zabavi bio je rođendan zagrebačkog odvjetnika Pere Lozice koji je također zaražen koronavirusom.

Temeljem toga, tvrdi Nacional koji je u posjedu videozapisa proslave, uzvanici, pa i Nina Badrić, trebali bi biti u samoizolaciji. Više uzvanika ima simptome, o svemu se šuti, a fotografije s rođendana uklanjanju se s društvenih mreža, navode.

Lozica, investitor u razne poslovne projekte na Korčuli, na svoju je proslavu pozvao i gradonačelnika Korčule Andriju Fabrisa stoga, kako tvrde, nije čudno da lokalne vlasti o samom korona partyju šute.

I dok se Nina Badrić nakon proslave fotografirala s ministrom zdravstva Vilijem Berošem, slavljenik Lozica počeo se osjećati lošije, a nekoliko je dana imao i povišenu temperaturu. Naposljetku se otišao testirati, a pozitivan nalaz dobio je koncem prošlog tjedna. Shodno tome, sebi najbliže ljude obavijetsio je i stavljeni su u izolaciju.



S druge strane, navodi Nacionalov izvor, veći je broj uzvanika počeo razvijati simptome zaraze, ali zbog blažeg stanja odugovlače s odlaskom na testiranje.

“Veći broj ljudi koji su inače smješteni u okolici među sobom diskutira o tomu kako šmrcaju, neki imaju temperaturu, ali i blaže oblike viroze. Pa čekaju razvoj događaja da bi eventulano onda otišli na testiranje. Započeli su i dogovori nekih roditelja oko preuzimanja djece koja su ondje bila prisutna, a sada ih se potiho smješta u smaoizolaciju. Neki su od njih bijesni zbog toga što se ondje zbivalo, naročito kada su se suočili s činjenicom da im ljetni planovi idu u neočekivanom i traumatičnom pravcu. Nije ime svejedno, bez obzira na lakše simptome oboljelih”, govori za Nacional.

U svom tekstu, Nacional navodi i kako je upitno gdje se točno zarazila Severina Kojić. Ona je, tvrde, u Instagram objavi navela kako se zarazila u Zagrebu, no to je diskutabilno. Kao jedan od dokaza navode i manja plovila kojima je jedino moguće pristupiti u jedan beach bar iz kojeg je sama Severina objavila fotografiju.

Nadalje, sama proslava rođendana odvijala se vani, no tu je boravilo oko 150 ljudi, tvrdi svjedok i teško da se mogla održati distanca. Zbog toga, smatraju, svi bi uzvanici trebali u samoizolaciju. No to nije slučaj.

Također, još jedan kontakt sa zaraženima, bila je i Maja Šuput koja je svoj boravak na Korčuli također obilježila Instagram fotografijama. Također, Slobodna Dalmacija u nedjelju je objavila tekst kako su hrvatski mladi i seniorski vaterpolski reprezentativci imali slobodan dan na pripremama koje imaju na Korčuli te da su brodovima posjetili neke od otočića između Korčule i Pelješca. Među njima su posjetili i Moro Beach Bar Supe te u uvali ispred njega odigrali rekreativnu vaterpolsku utakmicu. Za taj izlet dio zasluga pripisuje si i Pero Lazica, koji je dao izjave za potrebe tog teksta u Slobodnoj Dalmaciji, navode.

Komentari