Politički analitičar o kandidatima HDZ-a i SDP-a: Jedan je ‘drakula’ jer isisava iz stranke, a drugi nikad sam nije bio prvi čovjek

HDZ i SDP konačno su predstavili svoje kandidate za gradonačelnika grada Zagreba. Saborski zastupnik Joško Klisović kandidat je SDP-a, a zastupnik u Gradskoj skupštini te predsjednik odbora za financije i proračun Davor Filipović HDZ-a.

Politički analitičar Žarko Puhovski ističe kako ovaj izbor pokazuje da svi rade za Milana Bandića i svi mu pomažu osim njega samoga i Tomislava Tomaševića. Smatra kako sve ide na to da se sučele Bandić i Tomašević.

“Ovo su dvojica kandidata koji su preslabi. HDZ ima nepoznatog kandidata, kandidata koji je, kako ja to kažem, ‘drakula’ jer isisava iz stranke umjesto da daje stranci, a SDP-ov kandidat nikad sam nije bio prvi čovjek. Uvijek je bio u nečijoj pozadini i radio poslove za nekoga – predsjednika države, predsjednika stranke, za Kolindu Graba-Kitarović i tako dalje, i koji nema drugo nego imidž čovjeka iz sjene, drugog čovjeka, a to sigurno nije kvalifikacija za gradonačelnika Zagreba”, zaključio je.

Podsjetimo, predsjednik Fonda za obnovu Zagreba Damir Vanđelić prvotno je trebao biti kandidat HDZ-a, pregovori su trajali mjesecima. No, nedavno je potvrdio kako se on neće kandidirati rekavši kako mu je najvažnija obnova grada.



“Sam sam donio odluku o tome što je prioritet za Grad Zagreb. Smatram da je obnova grada Zagreba prioritet i ništa drugo. Ja sam osoba koja drži do svoje riječi. Po meni, najveći problem Grada Zagreba i građana Grada Zagreba je potresna obnova”.

Vanđelić: Neću se kandidirati za gradonačelnika, obnova grada Zagreba je prioritet i ništa drugo

Pregovori su i u SDP-u dugo trajali, a trebalo se birati između Gordana Marasa i Joška Klisovića. Krajem siječnja SDP je raspustio zagrebačku i vukovarsku organizaciju. Maras je odustao od kandidature, a i mnogi nisu bili zadovoljni njime kao kandidatom, pa je preostao Klisović.

“Javna je tajna kako zagrebačka organizacija ne funkcionira. Činjenica je da još ima velik broj članova koji gledaju u smjeru Milana Bandića kad razmišljaju o odlukama koje će donijeti”, rekao je tada Peđa Grbin.

Raspušteni ogranci vukovarskog i zagrebačkog SDP-a

Komentari