Peternel: SDP se totalno prepustio Možemo! i rekao im ‘daj što daš’, oni lutaju bez ikakvog plana za dalje u svojoj strateškoj viziji

screenshot

Lokalni izbori su prošli, a većina gradskih vijeća i županijskih skupština više ili manje uspješno je konstituirana, a Hrvatska trenutno ulazi u ono razdoblje kad je politike sve manje, a nervoze zbog igre Vatrenih i nedostatka parking mjesta u blizini ili mjesta na plažama, sve više.

U Terapiji kod Marijana Opačka na Z1 televiziji o tome i o nekim aktualnostima govorio je član Domovinskog pokreta i potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Igor Peternel.

Strategija za lokalne izbore

“Strategija se radi sada. Za parlamentarne izbore nikad ne znate kad aktualna vlast može procijeniti kada je vrijeme za prijevremene izbore, pa se nikada ne smijete uspavati.”

“Aktualni vladajući zapravo skrivaju jako puno žetončića u rukavu. Što je gospodin Hrelja napravio svi smo vidjeli, ali ja vam garantiram da oni imaju još takvih u rukavu. Time su i gospodinu Čačiću poručili da ne može raditi što hoće.”



“Nevjerojatno je da se SDP-u ponovno događa isto. Drugu godinu za redom se to dogodilo, a to se ne događa ni HDZ-u, da im ljudi ovako prelaze u redove oporbe. Birači glasaju za jednu opciju, a oni ih ovako izdaju. SDP bi trebao voditi računa o karakteru ljude koje stavljaju na listu” kaže Peternel

Peternel kao potpredsjednik

“Ja trenutno imam dva smjera rada. Ovaj dio potpredsjednika je većinom određen Statutom i tu nema puno nepoznanica. Ali ovaj drugi dio kao član oporbe, e tu će biti posla. Bit ćemo jedna konstruktivna oporba.”

“S vladajućima ćemo se slagati kada to bude potrebno, ali ćemo se isto tako pobuniti kada to bude potrebno. Tako sam ja uvijek i radio. Najvjerojatnije ćemo podržati projekte koji nemaju veze s ideologijom.”

“Predlagat ćemo i neke svoje prijedloge zakone i izmjene zakona” kaže Peternel

Stabilnost skupštine

“Skupština će biti stabilna. SDP se totalno prepustio Možemo! i rekao im ‘daj što daš’, oni lutaju bez ikakvog plana za dalje u svojoj strateškoj viziji”

“Oni jedino mogu Boga moliti da se Možemo! sam zapetlja u svoje afere ili nešto slično tomu jer alternativnog plana za vraćanje svojih starih birača nemaju.”

“Mediji su sad potpuno naklonjeni Možemo!, a SDP ne planira, a niti može, učiniti ništa kako bi taj odnos promijenio, ako se ne dogodi ovo spomenuto, oni će definitivno pasti pod njihovu sjenu”, rekao je Peternel.

Napad Domovinskog pokreta na Možemo!

“SDP zapravo najviše može zahvaliti isključivo nama. Mi smo prvi shvatili što je Možemo!, kako su oni financirani i tko stoji iza njih. To smo i pokazali građanima RH i blokirali smo jedno značajnije njihovo širenje van Zagreba.”

“To su svi analitičari i potvrdili, a to najviše kolateralno odgovara SDP-u. Mi smo prepoznali da je to jedan globalistički projekt koji za cilj ima zavladati cijelim hrvatskim društvom. To nije teorija zavjere nego fakt.”

“To je jedna platforma izvrsno povezana s medijima i odlično strukturirana koja želi preuzeti cijelu Hrvatsku. Nas je Rada Borić optuživala da vidimo bijele miševe kada smo u kampanji ukazivali na to, ali na kraju je ispalo da smo zaista vidjeli bijele miševe” izjavio je Peternel.

Napadi na Domovinski pokret

“Govoreći analitički mi smo alternativa HDZ-u. Naši birači su bivši glasači HDZ-a koji su ogorčeni HDZ-ovim aferama. naši sadašnji glasači od nas ne očekuju da uđemo u koaliciju s SDP-om i Možemo!”

“Mi nećemo polagati nikakve račune niti Mostu niti ikome drugome. Ići ćemo u koalicije gdje smatramo da je to potrebno te gdje nas naši birači žele vidjeti, a ne planiramo se ikome pravdati.”

Mi nemamo ništa protiv njihovog kandidata u Splitu, ali nećemo im dozvoliti da nas ucjenjuju, tužakaju te tako kroje našu politiku. Mislim, oni su javno podržali Ivicu Puljka kao kandidata za gradonačelnika Splita, a čovjek je tri mjeseca ranije izjavio kako gospodina Raspudića treba maknuti s javne scene. Uvijek ćemo raditi za dobrobit građana bez obzira koliko teško to bilo”, kaže Peternel

Slaganja i neslaganja s Možemo!

“Ja uvijek kažem oko nekih komunalnih pitanja, većinom zakoni budu izglasani s 80 posto te tu ne vidim da bi trebalo doći do nekih većih problema između nas i Možemo!. Međutim, druga stvar će biti neka ideološka pitanja.”

“Tu ćemo se žestoko sporiti. Tu prvenstveno mislim na neka imenovanja trgova i slična ideološka pitanja. Možda i organiziramo neki prosvjed da i oni vide kako je to kada ti prosvjeduju, a na vlasti si.”

Peternel razgovor zaključuje s izjavom o Vatrenima na aktualnom Europskom prvenstvu: “Ovisno na koju reprezentaciju naletimo, ako naletimo na nekog od slabijih ekipa imamo dobre šanse. Znate kako je to, najmotiviraniji si kada te svi otpišu te se upravo to dogodilo našoj reprezentaciji. To me naučilo moje dugogodišnje iskustvo gledanja Vatrenih.”

 

Komentari