Ozbiljno vrije u SDP-u: Bernardićev klan planira srušiti Grbina, a evo i kada!

Bliže se lokalni izbori, a u SDP-u vrije. Čini se da predsjednik Peđa Grbin ima problema preko glave.

Nakon što je šef Osječko-baranjskog SDP-a Domagoj Hajduković podnio ostavku zbog drame oko usvajanja liste za Županijsku skupštinu koju je predložio, a neslužbeno se saznaje da se nisu uspjeli dogovoriti oko redoslijeda kandidata pa je Hajduković odluku vodstva stranke o njegovoj smjeni preduhitrio podnošenjem ostavke, Jutarnji list je danas objavio da je na sjednici Glavnog odbora SDP-a održanoj u ponedjeljak Peđa Grbin izbjegao prebrojavanje i utvrđivanje ima li većinu u ovom važnom stranačkom tijelu u čijoj je nadležnosti potvrđivanje (ili poništavanje) najvažnijih odluka stranačkog vodstva.

Sada kada je najbitnije konsolidirati redove, Grbin se upustio i u čišćenje nekih starih kadrova.

Odani SDP-ovac Gordan Maras jučer je na Facebooku objavio da na lokalnim izborima neće biti kandidat za Gradsku skupštinu Zagreba jer tako želi Grbin koji određuje liste.



“Ponudio sam stranci pomoć, ali to očito nije potrebno”, napisao je Maras.

Danas se ponovno oglasio na Facebooku, ovaj puta malo oštrije.

“Da se razumijemo, nisam ja razočaran što neću biti na listi za gradsku skupštinu Zagreba, jer ukoliko ja nisam dovoljno dobar da tamo budem među 47 ljudi, ne brinem se, očito smo strašno jaki i osvojit ćemo bar 30 mandata te razvalit na izborima. Meni to ne treba, ja sam bio ministar i borio sam se 24 godine za SDP beskompromisno svaki dan. To svi znate i znate da se nisam štedio za SDP nikad. Moja želja je da SDP prođe što bolje i zato sam želio pomoći. Predsjednik SDP-a Grbin je procijenio da smo strašno jaki i da ja SDP-u ne trebam”.

‘Počelo je ‘kajlanje’ od strane ekipe Davora Bernardića, sabotiraju sve što se da’

No, čini se da je realnost nešto drugo, a snaga SDP-a samo iluzija koja će se u najboljem slučaju održati do nakon lokalnih izbora.

Kako nam kaže izvor blizak SDP-u, počelo je ‘kajlanje’ od strane ekipe Davora Bernardića.

“Plan je da idu u rušenje Peđe Grbina nakon lokalnih izbora. Sada sabotiraju sve što se da, nakon izbora će ga pozivati na odgovornost. Davor Bernardić je ostavio kaos na terenu, a u njegovu ekipu spadaju Rajko Ostojić, Renata Sabljar, Marina Opačak Bilić, Nikša Vukas“, kaže nam izvor.

Pri tome valja podsjetiti kako je prije nekoliko dana potvrđeno da će bivši potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić aktivirati svoj mandat u Saboru i tako dodatno ‘zapapriti’ Grbinu. Naime, poznato je da u SDP-ovom saborskom Klubu prevladavaju Bernardićevi kadrovi, a Ostojić će im biti dostojan predstavnik s obzirom na kritike koje je uputio Grbinu.

‘Letjet će perje ako Klisović ne uđe u drugi krug, nikad više nećemo okusiti vlast’

Znakovito, Ostojić će mandat aktivirati 17. svibnja, prvi dan nakon lokalnih izbora.

“Ovo što je sad isplivalo van samo je dio svega što se događa. Od početka je sve to s Peđom komedija. Čovjek je ok, ali on od početka nema podršku Glavnog odbora stranke, samo se uvijek kroz razne pričice to uspijevalo nekako održati. Klisović kao kandidat? Svaka mu čast, on je sjajan, ali da bude pomoćnik ministra vanjskih poslova ili diplomat u Bruxellesu. Kao kandidat nema šanse i letjet će perje ako ne ude u drugi krug i pomete nas Možemo. To bi mogao biti kraj SDP-a Zagreb, a bez zagrebačkog SDP-a, nikada više nećemo okusiti vlast”, rekao nam je izvor.

Dodaje, Grbina zasad podupiru potpredsjednici i dosta županijskih predsjednika.

No, izbori su sve bliže, a problema je sve više, piše Dnevno.hr.

 

 

Komentari