Otkrit ću vam, Peđa Grbin ima prljavu tajnu. Zato odbija mjeru praćenja mobitela

Iza nas je još jedan tjedan bivanja u dezinficiranoj kući prepunoj kvasca i brašna, ženom živčanom zbog frizera koji ne radi i kojeg BOLI BRIGA za njezin sijedi izrast, djecom koja prate nastavu preko tvog laptopa, mužem koji se još oporavlja od šoka jer su sve birtije zatvorene i ušutkanim didom Stipom izoliranim u podrumu.

Djed je do jučer ravnopravno s ostalima bio u dnevnom boravku, ali nakon Pernarove ideje da se stariji naraštaj žrtvuje, ova je obitelj spas za svog voljenog Stipana pronašla ispod kuće, negdje između vreća s krumpirom i bačve s kiselim zeljem. Da ga slučajno ne bi pronašao ubojica predaka Ivan Pernar.

Saborskom zastupniku vitamin C izgrizao mozak

Jer ovaj saborski zastupnik misli kako je baš glupo da svi moramo biti izolirani samo zato da bi nam bake i djedovi još malo poživjeli: “Samo zato da bi nam neki djed ili pradjed živio dan, tjedan, mjesec ili godinu dulje??”, pita se čovjek kojem je vitamin C izgrizao mozak, a kojem se nikako ne sviđa vladina mjera mirovanja u kućama.

Smatram da se hitno mora krenuti s protumjerama i uvesti zabranu prilaska Ivanu Pernaru. Ili to, ili da mu se prerežu kablovi od interneta, a usta začepe nekom maskom čvršćom od pamučne, pa još malo pritegne. Jer virus koji on širi pogubniji je od korone.



I Peđa Grbin neke ideje smatra besmislenim. Dobroćudni medo SDP-a apsolutno ne prihvaća vladin prijedlog o praćenju samoizoliranih nesretnika putem mobitela. Smatra da se ta mjera može zloupotrijebiti i koristiti i na onima koji nisu u samoizolaciji. To ga malo muči jer Peđa voli svoje intimne trenutke.

I zašto bi itko morao znati kada se, u kojem vremenu i kojem smjeru on kreće? Mora li njegov tajni fetiš na domoljublje, koju čašicu više i Thompsona postati javan? Zar je u redu da svi doznaju prljavu tajnu o tome kako on u pijanstvu otkriva da voli Hrvatsku? Nije. Zato se Peđa buni s pravom. I zato ovu mjeru treba kategorički odbiti jer je red da i dalje mislimo kako ga boli ona stvar za domovinu.

Priča se da su Srbi na Vojislavu već primijenili zakon koji se Pernaru tek sprema

Nasuprot Thompsonovog fana, Vučić želi da cijeli svijet zna koliko on voli Srbiju. Od prvog se dana teatralno ulovio u koštac sa problemom nepoznatog virusa, no ovaj rođeni pobjednik naišao je na nesavladive prepreke. Poteze nove vrste neprijatelja, Aco nikako ne može predvidjeti i to ga sve više frustrira.

Srbijanski mediji izvještavaju o nemoćnom, nenaspavanom i iscrpljenom predsjedniku koji neprestanim razmišljanjem o strategiji svoj život i zdravlje stavlja na kocku. Noćima ga muči napredovanje golorukog virusa koji ne reagira na VBR, a ni slanje Crvenih beretki ne bi pomoglo. Vule je premoren od prisjećanja na svoja prijašnja iskustva i zaključaka da mu ni glinsko, ni sarajevsko u ovom slučaju ne pomažu.

Sjetio se i svoje izjave iz slavnih, ratnih dana “ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana”. Pokušava je primijeniti i sada, pa potiho prijeti koroni “ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu virusa”, ali shvaća da nema smisla. Jer nevidljivi neprijatelj je najopasniji.

Nemoćni predsjednik Srbije došao je i na suludu ideju da se posavjetuje sa svojim učiteljem Vojislavom Šešeljom, no ni to nije urodilo plodom. Priča se da su Srbi na Vojislavu već primijenili zakon koji se Pernaru tek sprema. Frfljanje su mu zaustavili maskom za posebne, opasne slučajeve koje su ovih dana sve traženije. Nepropusnom na glupost, neznanje i zlobu.

Komentari