Oporba: Sama koalicijska vlada je nemoralna tako da se ne moramo čuditi da će braniti Beroša svim silama

Ministar zdravstva Vili Beroš glavna je tema ovih dana kako u medijima tako i u Saboru zbog namještanja milijunskih poslova svojim prijateljima na državnom portalu Cijepise. Nekadašnjoj političkoj zvijezdi, a sada još jednom u nizu HDZ-ovom ministru koji je izigrao institucije, SDP na čelu s Peđom Grbinom najavljuje postupak izglasavanja nepovjerenja.

Kontaktirali smo oporbenjake Daniela Spajića, saborskog zastupnika Domovinskog pokreta koji je otkrio firmu Cupis pokrenuvši cijelu stvar i zastupnika Davora Nađija iz stranke Fokus kako bi otkrili što misle o tome i hoće li oni podržati SDP-ovu inicijativu.

Spajić samu inicijativu neće podržati jer smatra da je to populistički trik pred lokalne izbore, ali će svakako podržati smjenu Beroša ako do toga dođe u Saboru.

˝Tu sam temu ja načeo prvi i sad bi oni kupili na tome poene. Što se tiče samog izglasavanja u saboru, to će HDZ i vladajuća koalicija obraniti, odnosno glasat će za ostanak Beroša. Oni imaju 76 ruku u zraku. To je sad već pitanje morala. Tu morala nema, sama koalicija je nemoralna tako da se ne moramo čuditi da će ga braniti sigurno svim silama˝, rekao je Spajić naglasivši da je nebitno što će SDP napraviti.



Nađi tvrdi da će Fokus definitivno glasati za smjenu ministra Beroša.

˝Već dugo i sam upozoravam da je on politika kontinuiteta još iz vremena Kujundžića i da se apsolutno ništa nije pomaknulo na bolje u zdravstvu, dapače neke stvari su otišle još i na gore. S jedne strane vidjeli smo tu dvostruke standarde, s druge strane imamo ove sve afere koje upućuju na nepotizam, mito, korupciju tako da su to sve neke stvari koje koče razvoj zdravstvenog sustava. Nama treba ministar koji će konačno mijenjati stvari na bolje i da taj sustav postane ipak nešto održiviji, a ne da se može doći na pregled samo preko veze˝, rekao je Nađi.

Također smatra da će premijer braniti svog ministra jer si neće dozvoliti da mu oporba pred lokalne izbore smjenjuje ministra, ali će kako kaže, nakon lokalnih izbora premijer to vjerojatno sam učiniti. Slaže se sa Spajićem da si SDP pokušava malo popraviti rejting pred izbore, ali smatra da je u ovom slučaju to osnovano.

˝Ministar Beroš je zaslužio da ga se smijeni jer je izrazito nesposoban ministar. I ne samo nesposoban nego će očito s mnogim stvarima, natječajima i nabavama i s USKOKOM imati posla, državnim odvjetništvom ili nekim iz pravosudnog tog dijela˝, zaključio je Nađi.

Komentari