‘OPORBA JE SPREMNA’ Vučemilović: Nema apsolutno nikakvog razloga da ova točka ne bude izglasana, mi smo spremni vratiti se na glasanje i u roku od pet minuta

Glasanje o ukidanju članarine Hrvatskoj gospodarskoj komori bilo je najavljeno danas za podne, ta se točka uopće nije našla na dnevnom redu. Oporba, koja se ujedinila oko ovog pitanja, oštro se pobunila.

“Dosta je vašeg harača nad hrvatskim poduzetnicima, zatvorili ste ih!”, rekao je Grmoja Jandrokoviću, na što mu je predsjednik Sabora dao dvije opomene.

“Nemojte me prozivati da štitim bilo kakve uhljebe”, odgovorio je Jandroković.

Nakon stanke oporba se nije vratila, te nije postignut kvorum. Naime, u sabornici je bilo 75 zastupnika, jedan manje od potrebnih 76 jer HDZ-ov zastupnik Tuđman nije mogao doći zbog bolesti.



Oporba je spremna

“Točka je bila na dnevnom redu, raspravljena je do sitnih noćnih sati. Nema apsolutno nikakvog razloga da ne bude i izglasana. Mi smo spremni vratiti se na glasanje i sada u roku od pet minuta, i u ponedjeljak i utorak. Oporba je spremna”, rekla nam je zastupnica Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović.

Dodaje kako ćemo u narednim danima vidjeti što će biti, “kako je gospodin Jandroković rekao na predsjedniku Sabora je da odluči što i kako dalje”.

Podsjetimo, riječ je o inicijativi Mosta koji izmjenama Zakona o HGK predlaže da članarina bude dobrovoljna. Cilj je da se poduzetnicima olakša poslovanje na način da više ne plaćaju članarinu HGK kao jedan od niza parafiskalnih nameta.

Saborska oporba je u četvrtak održala sastanak s ciljem maksimalne mobilizacije svih svojih zastupnika. Taj sastanak opozicije održan je na inicijativu zastupnica Centra Dalije Orešković i Marijane Puljak.

Orešković je nakon sastanka poručila da su se oporbeni klubovi dogovorili da će glasati za prijedlog Mosta, osim kluba IDS-a kojem treba još vremena da razmisle. “Kako je član većine HSLS već najavio da će podržati zakon, oporba će sutra imati priliku srušiti vladajuću većinu!”, poručila je.

MOŽE LI OPORBA SRUŠITI HDZ? Za ukidanje članarine u HGK su i neke stranke iz vladajuće većine

Komentari