NAŽALOST NIŠTA OD FINALA! Hrvatska razbijena u polufinalu SP-a

MATIJA DJANJESIC Cropix

Hrvatska se nije uspjela plasirati u finale SP-a u vaterpolu. U reprizi polufinala od prije tri godine, Španjolska je opet bila bolja i pobijedila je 10:5. Španjolska će u nedjelju s Italijom igrati za zlato, dok će Hrvatska i Grčka igrati za broncu.

Španjolci su na ovaj turnir jedini došli u praktički neizmijenjenom sastavu s Igara u Tokiju prošlog ljeta, a znajući da tradicionalno ne leže Hrvatskoj, ekipa Ivice Tucka nije mogla dobiti težeg rivala za plasman u finale.

Sa Španjolcima je Hrvatska do sada na velikim natjecanjima (OI, SP i EP) igrala 13 puta i ima katastrofalan omjer. Španjolci imaju ov večeras sedam pobjeda, Hrvatska je tri puta pobijedila, a tri su utakmice završile remijem. Posljednji put Hrvatska je pobijedila Španjolsku prije točno deset godina, u grupnoj fazi Igara u Londonu. Bilo je teških 8:7, a Hrvatska je na kraju uzela zlato. Svoje jedino olimpijsko zlato Španjolci su uzeli 1996. u Atlanti kad su u finalu bili bolji baš od Hrvatske. Nažalost, Španjolci su bili opet bolji i sasvim su zasluženo u finalu. Kao i svaki puta u dvobojima ovih ekipa, obrana Španjolske uništila je igru Hrvatske i to je presudilo pobjednika.

Hrvatska će igrati u nedjelju za treće mjesto protiv Grčke. U polufinalu su naši vaterpolisti uvjerljivo poraženi protiv Španjoske ,s čak 10-5. U ovoj utakmici naši su vaterpolisti odigrali dobro samo prvu četvrtinu, kada su poveli s 3-2. Od tog trenutka napad je stao, promašeno je brdo prigoda, sjajan je bio španjolski vratar. Nemoć je zahvatile Hrvate, dočim su u napadu Španjolci bili kud i kamo sabraniji. Posve zaslužena pobjeda Španjolske



 

Komentari