NA PRAGU NOVE POBJEDE Prema preliminarnim rezultatima Vučić ima većinu

kremlin

Aleksandar Vučić na pragu je pobjede na predsjedničkim izborima u Srbiji.

Agencija IPSOS i organizacija CeSID objavila je projekciju rezultata izboru prema određenom uzorku s biračkih mjesta.

Što se predsjedničkih izbora, na temelju 55.6 obrađenog uzorka Vučić vodi sa 59.8 posto glasova, a slijedi Zdravko Ponoš, kandidat ujedinjene opozicije, 17 posto glasova. Iza njih su kandidat konzervativnih koalicija NADA Miloš Jovanović i Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.

Kada je riječ o parlamentarnim izborima, obrađeno je 70.4 posto uzorka.



Lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve prema tim podacima ima 43.1 posto, Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobjedu Srbije 13.2 posto, a Ivica Dačić premijer Srbije 11.4 posto.

Očekuje se Vučićevo obraćanje iz stožera Srpske napredne stranke koja, prema dosadašnjim rezultatima, može računati na više od 120 od 250 mandata u parlamentu.

Srbijansko Republičko izborno povjerenstvo (RIK) napravilo je u nedjelju presedan u izbornom procesu odlukom da će se o rezultatima parlamentarnih i predsjedničkih izbora očitovati dan nakon izborne noći, tek u ponedjeljak, premda je većina birališta službeno zatvorena u 20 sati.

Oporba to naziva skandalom i opstrukcijom, uz otvorene sumnje da nešto “nije u redu”, nakon što je i u predizbornim anketama čak 42 posto ispitanika istaknulo sumnju u regularnost ovogodišnjeg izbornog procesa.

Pojedina birališta zatvorena su nešto prije 22 sata, prenosi N1.

 

Komentari