Karolina Vidović Krišto o aferi vjetroelektrane: Ova je vlada bivša. Nije da su oni sudjelovali, nego su kreirali ovu korupciju

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Cure novi detalji o aferi vjetrolektrane Krš-Pađane prema kojima je USKOK u posjedu SMS poruka između Josipe Rimac i premijera Andreja Plenkovića. Sadržaj poruka otkriva da je Rimac tražila od premijera da organizira sastanak te da je taj sastanak dogovoren. 

Također se navodi da će predložiti premijera, ministre i državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek za svjedoke. Rimac je pričala s više ministara u Vladi, među kojima su ministrica poljoprivrede Marija Vučković i sadašnji ministar obrane, tada državne imovine, Mario Banožić, kako piše Nacional.

“Ako je 50 posto onog što piše točno, ova je vlada bivša. Nije da su oni sudjelovali nego su kreirali ovu korupciju. Ne može se čuditi zašto su odbili interpelaciju, sada se vidi da je sve više razloga da to oni odbijaju”, smatra saborska zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović-Krišto. 

Podsjetimo, Domovinski pokret zatražio je interpelaciju o radu Vlade vezano za vjetropark Krš-Pađene tražeći od Vlade da Saboru dostavi sve ugovore i odluke vezane uz taj projekt. Protiv interpelacije glasovalo je 76 zastupnika, za je bilo 51, a suzdržanih dva.



Prema izračunima stručnjaka koje su angažirali ustvrdili su da će hrvatski potrošači u 14 godina isplatiti 2,2 milijarde kuna više nego što bi prema zakonom predviđenoj cijeni trebali platiti. Kao razlog tolike cijene naveli su “besramno pogodovanje i korupciju u režiji HNS-a, SDP-a i HDZ-a”.

NOVI DETALJI AFERE VJETROELEKTRANE Nacionalov izvor: Rimac će za svjedoke pozvati premijera, ministre i glavnu državnu odvjetnicu

 

Na pitanje da je u rješavanje problema vjetroelektrane bilo uključeno više ljudi nego što se dosad pretpostavljalo, odgovara kako će se doći do više saznanja te da treba ići dalje otpetljavati.

Dalje navodi kako sve upućuje na to da korupcijska hobotnica seže do vrha. “To je razvidno iz ovoga što vidimo, ova je vlada bivša”.

Poručuje da premijer ako želi skinuti ljagu sa sebe, neka da na uvid javnosti sve dokumente vezano za vjetroelektrane Krš-Pađane.

Komentari