Karamarko: ‘Drugovi habulinoidi, vi balegari koji pričate o zločincu Titu kao brendu dužni ste neke odgovore. Odlučite konačno…’

Foto: D. Pongračić/CROPIX

Bivši prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na Facebooku je poslao poruku na Dan antifašizma i prozvao sudionike proslave.

“Danas je 22. lipnja, Dan antifašističke borbe. Po kriterijima historiografskog znanstvenog pristupa naziv tog praznika zaslužuje kraticu “tzv”. Ipak, logorska vatra je upaljena, totem podignut, a svečani ratnički ples ne posustaje. Oblaci bunike nadvili su se nad Hrvatskom, a lule pomirbe odavno bačene u neki od Tomaševićevih koloritnih kontejnera”, započeo je Karamarko.

Dodao je kako se sudionici proslave ne mogu dogovoriti koliko je ljudi bilo u šumi i Brezovici.

“Unatoč ratničkim bojama, raspoznajemo poznata lica vrijednih povjesničara dnevno-političke primjene, Habulinovu mladež, nekakve besmrtne odrede i političare opće prakse. Odijela i crvene kravate donešene iz kemijskih čistionica, vijenci na sve strane, a usta prepuna prvog gerilskog, partizanskog odreda u Europi. Jedino se nisu uspjeli dogovoriti koliko ih je taj dan zdimilo u šumu Brezovicu – osam, devet, 24 ili 76. Spomenimo ipak neke relevantne činjenice. Prva gerilska postrojba u Europi koja se suprostavila njemačkom okupatoru osnovana je u ožujku 1940. godine pokraj sela Husicka u Poljskoj, a vodio ju je bojnik Henryk Dobrzanski-Hubal. Ti hrabri borci, njih 180, borili su se i pružali snažan otpor Njemcima. Poraženi su i likvidirani kod mjesta Opoczno 30.travnja 1940. godine”, kaže bivši potpredsjednik.Upitao se znaju li učesnici na proslavi za “pakt Ribbentrop-Molotov, sklopljen 23. kolovoza 1939. godine”.

“Tim sporazumom dva zločinačka, nakaradna, totalitarna režima, komunizam i nacizam, predvođeni dvojicom luđaka izvršili su podjelu interesnih sfera u nezavisnim zemljama Finskoj, Estoniji, Latviji, Litvi, Poljskoj i Rumunjskoj. Nakon toga Njemačka je napala Poljsku, a Sovjetski Savez ju napada 17. rujna 1939. godine. Što su tada radili hrvatski “revolucionari”? Gdje im je bio čelnik, zločinac Josip Broz Tito? Grijali su se uz velikog ruskog medvjeda dok je sa svojim saveznikom Adolfom Hitlerom započinjao krvavi pir u Europi. Jer zapovijedi su stizale iz Moskve”, tvrdi Karamarko.

Napomenuo je kako je 22. lipnja 1941. godine Njemačka napala Rusiju.

“Grupica staljinista, lenjinista i titoista navodno zbrisala u šumu Brezovicu. Logično je pitanje, drugovi, što ste bili od 23. kolovoza 1939. do 22. lipnja 1941. godine? Bilo je to vrijeme realnog saveza Njemačke i Rusije. Netko malo vehementniji bi vas pitao jeste li u tom razdoblju bili i hitlerovci? Srećom saveznici su se ipak posvađali. Drugovi habulinoidi, sudionici kumrovečkog maskenbala, vi balegari koji pričate o zločincu Titu kao brendu dužni ste neke odgovore”, kaže Karamarko.

Tvrdi i kako se dan slavlja antifašizma u Hrvatskoj mijenjao.

“22. lipanj, kao Dan antifašističke borbe obilježava se od 1991., dakle od osamostaljenja Hrvatske, zbog nategnute simbolike. Do tada se slavio 27.srpnja. Odlučite konačno kad ste pokazali mišiće i ustali, 27.srpnja 1941. godine kad je izvršen pokolj Hrvata u Srbu i okolici ili 22. lipnja kad je propao savez tate Staljina s Hitlerom?”, zaključio je.

Komentari