KAOS NA KOSOVU Sirene odjekuju gradom, policija koristi šok bombe i suzavac

Ivan Ivanović/Konzervativni pokret ‘Naši‘/Twitter

U Sjevernoj Mitrovici je u toku akcija kosovske policije, sirene za zračnu opasnost odjekuju gradom, a veliki broj Srba okupio se na ulicama.

Kako prenosi Kosovo online, u Sjevernoj Mitrovici trenutno je u tijeku akcija kosovske policije, koja koristi šok bombe i suzavac, a nekoliko stotina građana je blokiralo više ulica te se čuju sirene za uzbunu. Prema neslužbenim informacijama, slična se akcija trenutno odvija i u Zvečanu.

Kosovska policija koja je došla iz Južne Mitrovice upala je u jednu od gradskih ljekarni gdje provjeravaju carinske papire o nabavci lijekova, a kako navode očevici upali su i u nekoliko radnji. Navodno, radi se o ‘akciji sprečavanja krijumčarenja robe’, piše Kosovo online.



Nakon što su pripadnici kosovske policije suzavcem i šok bombama intervenirali protiv okupljenih građana, u Sjevernu Mitrovicu su iz južnog dijela grada pristigli i pripadnici specijalne policije Kosova Rosu. Kako javlja Kosovo online, situacije je vrlo napeta.

U međuvremenu, pripadnici Rosu i policije su se povukli prema istočnom mostu u Sjevernoj Mitrovici, a kako pokazuju snimke s društvenih mreža veliki broj građana izašao je na ulice.

Na ulicama su navodno primijećena i oklopna vozila specijalnih jedinica na koja su građani bacali kamenje.

Komentari