Josip Držaić: Ono što ćemo uprihodovati od prodaje platnenih zaštitnih maski iskoristit ćemo za daljnje zapošljavanje osoba s invaliditetom

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Tvrtka Uriho koja spašava hrvatske stanovnike jer proizvodi platnene zaštitne maske protiv koronavirusa, dnevno proizvodi 12.000 takvih maskica. Kako je istaknuo Josip Držaić za portal Otvoreno, početkom sljedećeg tjedna proizvodnja bi dnevno trebala porasti na 30.000 zaštitnih maskica, jer će se u njihovu proizvodnju uključiti i kooperanti.

Držaić je podsjetio kako su u proizvodnju, osim osoba s invaliditetom, uključeni i zagrebački obrtnici. U proizvodnji, cijena jedne takve platnene maske stoji 4,5 kuna, a u trgovini nešto više od sedam kuna.

Na upit jesu li i oni bili u kombinaciji za dio ‘kolača’ od 19 milijuna kuna koji je Vlada trebala dati za nabavu zaštitnih maskica, Držaić je rekao kako oni “nisu bili u toj priči”.

Tvornica Orljava uključena u proizvodnju zaštitnih maski

“Nitko nam nije ponudio novce i ne zanima nas to da jednu masku cijenimo 15 ili 20 kuna, jer smatramo da je to pretjerano. Cijena jedne zaštitne maske koja se mogla kupiti u ljekarnama prije koronakrize bila je oko 0,80 lipa”, istaknuo je Držaić.



Dodao je kako se sada u proizvodnju zaštitnih maskica uključila i tvornica Orljava koja je, zasad prekinula proizvodnju košulja.

Napomenuo je kako su osobe s invaliditetom ponovno odradile dobar posao i opet će, ako zatreba.

Stav da netko u sadašnjoj situaciji ostvaruje ekstra profit na nabavi zaštitnih maskica te Vladinu odluku, koja je u međuvremenu stavljena izvan snage, smatra nekorektnim.

“Ne zanima nas nabava, kako ih nazivam ‘papirnatih brnjica’ i ne želim da nas netko naziva lopovima. Ono što ćemo uprihodovati od prodaje zaštitnih platnenih maskica iskoristit ćemo za daljnje zapošljavanje osoba s invaliditetom”, rekao je Držaić.

Komentari