Gjenero: Važno je uspostaviti jasne kriterije za zaposlenje u javnoj upravi. Zabrinjavajuće je da nitko od kandidata za gradonačelnika Zagreba ne govori o smanjenju zaposlenih

U posljednjih 18 godina broj zaposlenih u javnom sektoru se povećao. U općinama je taj broj narastao za više nego dva i pol puta, u županijama se udvostručio, dok se broj zaposlenih u gradskim lokalnim organima vlasti povećao za 50 posto. Grad Zagreb bilježi porast zaposlenih u gradskom poglavarstvu za 21 posto. 

O prezasićenju javne uprave, potencijalnim rješenjima i primjerima pomaka na tom polju u kontekstu predstojećih lokalnih izbora razgovarali smo s političkim analitičarem Davorom Gjenerom.

Za početak je istaknuo da je stvar političke kulture da se u zadnjoj godini mandata ne smije preuzimati bilo kakve dugoročne obaveze.

˝U zadnjoj godini mandata gradske općinske i županijske uprave ne bi smjele provoditi novo zapošljavanje jer time obavezuju javne vlasti koje će biti iza njihovog mandata. Drugi problem je što i bez toga u toku mandata imamo konstantan rast broja zaposlenih. On ne bi bio problematičan kad bi on pratio konstantan rast kvalitete usluga koje javne vlasti pružaju građanima. Međutim, kao što znamo tome nije tako. Tu bi jednostavno trebalo napraviti takav sustav koji bi onemogućavao politička zapošljavanja koja se redovito događaju uglavnom bez obzira koja stranka, koja politička opcija trenutno obnaša vlast. Problem je u tome što se ljude u javnim službama i javnoj upravi zapošljava po političkom kriteriju, a za razliku od izvršne vlasti, odnosno nosilaca izvršnih poslova koji dolaze i odlaze sukladno političkom rezultatu, zaposleni u javnim službama i u javnoj upravi ostaju bez obzira na politički rezultat i tretira ih se ka da su zaposleni na osnovu kompetencija, na osnovu znanja i stručnosti, a znamo da vrlo često tome nije tako. Važno je uspostaviti jasne kriterije, prepoznatljive i mjerljive uvjete koje netko mora ispuniti da bi se mogao zaposliti u javnoj upravi˝, rekao je Gjenero istaknuvši da Hrvatska javna uprava pruža premalo usluga građanima s obzirom na količinu nova koji troši i broj ljudi koji zapošljava.



Upitan kako riješiti taj problem, Gjenero odgovara da se to može napraviti isključivo ako postoji politička volja za to.

˝I tada je to teško napraviti jer ljude koje nova vlast zatekne u javnoj upravi, javnim službama, imaju zaštićene radne odnose i vrlo je teško postići to da oni odu iako izrazito loše rade svoj posao. Imali ste se slučaj u Vrgorcu gdje se novoizabrana izvršna vlast u prošlom mandatu time izrazito snažno bavila pa je imala velikih problema. Pritom, nešto uspješniji u tome su bili na sjeverozapadu. S jedne strane u Međimursko-Čakovečkoj županiji. S druge strane u Varaždinskoj županiji gdje su uspjeli smanjiti broj zaposlenih i time troškove javne uprave, a istovremeno su uspjeli podići plaće zaposlenima. Dakle onima koji doista rade, dati pravičniju naknadu za njihov rad. U županijama, gradovima u kojima je inače visoka nezaposlenost i u kojima nema velike ekonomske aktivnosti, zaposlenje u javnoj upravi znači svojevrsnu sigurnost i puno je teže smanjiti broj zaposlenih˝, ustvrdio je.

Osvrnuvši se na porast zaposlenih u gradskom poglavarstvu grada Zagrebe u kontekstu predstojećih izbora u svibnju, Gjenero je rekao da se nadao da će netko od kandidata govoriti o smanjenju broja zaposlenih u javnoj upravi.

˝Nažalost nismo čuli o tome, čuli samo neke od kandidata koji neće povećavati broj zaposlenih, a to je zabrinjavajuće jer grad Zagreb je eklatantan primjer disfunkcionalne javne uprave i disfunkcionalnih javnih poduzeća. On je primjer klijentelističkog, nepotističkog zapošljavanja i stvaranja situacija u kojoj su i javna uprava i javna poduzeća dovedena u situaciju da ne proizvode nikakve pozitivne eksternalije, da ne stvaraju nikakve koristi za građane, osim što gutaju enormnu količinu novaca˝, zaključio je Gjenero.

Komentari