DRAMA NA KOSOVU Tijekom nereda upucan jedan Srbin

Foto: Screenshot

U Sjevernoj Mitrovici u tijeku je akcija kosovske policije, koja koristi šok bombe i suzacac, a nekoliko stotina građana blokiralo je više ulica, čuju se sirene za uzbunu, piše Kosovo online.

Građani su na ulicama, a situacija je eskalirala kada su policajci počeli bacati šok bombe i suzavac. U mjestu Zvečanu na sjeveru Kosova ustrijeljen je jedan Srbin Srećko Sofronijević te je u teškom stanju.

“Ozljeda je nanijeta vatrenim oružjem, ustrijeljen je u predjelu prsnog koša. Ozlijeđena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operaciju kako bi mu izvadili metak. On se nalazi na intenzivnoj njezi i u teškom je stanju”, rekao je za Kosovo Online kirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Kosovo Online navodi da je ustrijeljen s leđa.



Uz to, u KBC Kosovska Mitrovica zaprimljeno je šest ozlijeđenih Srba.

Počinjena je materijalna šteta na više civilnih automobila parkiranih u blizini, a jedan od automobila je zapaljen.

Oglasio se Kurti

Kosovski premijer Albin Kurti oglasio se putem svog Facebook profila gdje je napisao:
“Policijska akcija u cilju suzbijanja krijumčarenja u Prištini, Peći i sjevernoj i južnoj Mitrovici provedena je rano jutros. Ovim policijskim radnjama prethodile su intenzivne istrage u koordinaciji s nadležnim tužilaštvima i sudovima. Tijekom akcije zaplijenjena je roba i prikupljeni su materijalni dokazi”.

Zločin i kriminalne grupe neće se tolerirati i protiv njih će se voditi rat, ističe u objavi.

“Borit ćemo se i spriječit ćemo šverc. Današnja policijska akcija je završena. Pozivam građane u sjevernoj općini Mitrovica da ne nasjedaju na navode medija iz Srbije koji štite kriminal, korupciju i šverc i koji ih žele politizirati”, napisao je Kurti na Fejsbuku.

Brnabić: Situacija je više nego dramatična

“Situacija je više nego dramatična i ovo je posljednji trenutak u kojem je neophodna jasna reakcija kako bi se zaustavila luđačka politika koju provodi Priština. Ovakvo ponašanje je prevršilo svaku mjeru i dovodi nas na rub kaosa”, poručila je Brnabić.

 

Komentari