Zeleno-lijeva koalicija oduševljena izlaznom anketom

Bruno Konjevic / CROPIX

U Zeleno-lijevoj koaliciji prolomio se pljesak i oduševljenje nakon objave izlazne ankete po kojoj dobivaju osam mandata u budućem sazivu Hrvatskog sabora.

Rezultati izlazne ankete su iznad svih očekivanja što se nas tiče jer dobivamo osam mandata. No treba biti strpljiv i pričekati rezultate Državnog izbornog povjerenstva (DIP), izjavila je Hini Katarina Peović (Radnička fronta) na platou uz Muzej suvremene umjetnosti, gdje šest stranaka okupljenih u koaliciju čeka izborne rezultate.

Ako ovako ostane, bit ćemo svakako u poziciji mijenjati politike za radnike, obespravljene…. Po prvi put u Saboru pojavit će se zastupnici koji će zastupati radnike, rekla je Peović u ime koalicije koja okuplja platformu Možemo!, Novu ljevicu, Radničku frontu, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad.

‘Nominalna ljevica nije radila svoj posao’

Iako je po izlaznim anketama HDZ u značajnoj prednosti pred SDP-om, Peović nije htjela prejuduicirati tko će formirati Vladu prije DIP-ovih rezultata.



No, poručila je, ovakav rezultat desnice pokazuje da nominalna ljevica nije radila svoj posao, da su ljudi razočarani onima koji su se svrstavali na stranu obespravljene većine. Zato je naša zadaća promijeniti politike u korist radnika, i to se na ovim rezultatima pokazuje, izjavila je Peović.

Komentari