(VIDEO) Zekanović o dvostrukim mjerilima: Zašto Andrej Plenković nije u samoizolaciji? Kako se to određuju kriteriji?

screenshot

Predstavnici Domovinskog pokreta u IX. izbornoj jedinici Hrvoje Zekanović i Damir Biloglav održali su u utorak u 13 sati konferenciju za medije u Zadru na temu razbuktavanja epidemije koronavirusom na teniskom turniru u Zadru usred predizborne kampanje.

“Imamo situaciju gdje je pedesetak Zadranki i Zadrana završilo u samoizoalciji, gradonačelnik Zadra, organizatori, ali jedna osoba koja je s njima boravila u to vrijeme nije, a to je Andrej Plenković. Zanima nas kako se određuju kriteriji tko će u samoizolaciju, a tko neće. Zašto aktualni predsjednik Vlade, koji se aktivno družio s njima, nije u samoizolaciji? Plenković je uveo mjere kad mu je to odgovaralo, a prekinuo ih je kako bi ostvario najbolji izborni rezultat i to je neprihvatljivo”, poručio je Zekanović.

Zekanović ističe da, kako su i drugi pojedinci koji su bili na teniskom turniru završili u samoizolaciji, tako i Andrej Plenković treba postupiti odgovorno i provesti 14 dana u samoizolaciji.

Biloglav je poručio kako je Plenković od članova Stožera na početku epidemije koronavirusa napravio nacionalne heroje.



“Radi se o zloupotrebi pozicija, jer da je ima tu išta pošteno ljudi koji su nositelji lista bi se maknuli od funkcije Stožera. Sama situacija oko koronavirusa je komplicirana priča koja ima velike posljedice i na gospodarstvo. Pokušali smo pokrenuti turističku sezona koja će zbog ove neodgovorne akcije opet biti u pitanju”, istaknuo je Biloglav.

“U našem zdravstvu nema nikakvih reformi, nema nikakvog pomaka i bojim se da će naš narod na kraju izgubiti javno zdravstvo. To je meni bio glavni motiv za angažman u politici jer ne želim to dozvoliti. Borit ćemo se do kraja da zdravstvo bude dostupno našim građanima”, dodao je.

Konferencija za medije u IX. izbornoj jedinici, Zadar

Predstavnici Domovinskog pokreta u IX. izbornoj jedinici Zekanović i Biloglav na konferenciji za medije na temu razbuktavanja epidemije koronavirusom na teniskom turniru u Zadru usred predizborne kampanje.

Gepostet von Domovinski pokret am Dienstag, 23. Juni 2020

Podsjetimo, čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro otkazao je predizborne susrete u Dalmaciji zbog epidemije.

“Druženja Miroslava Škore s građanima najavljena za sljedeća tri dana u Dalmaciji otkazuju se zbog ponovnog razbuktavanja koronavirusa. Otkazuju se i najavljene izjave za medije. O predstavljanju lista za IX. i X. izbornu jedinicu više informacija bit će objavljeno naknadno, kao i daljnji način vođenja predizborne kampanje”, naveo je.

Komentari