(VIDEO) Škoro: Vladajuća koalicija sa SDP-om odlučila je održati izbore kada uvjeti nisu povoljni. Na nama je da motiviramo građane

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro će u sklopu priprema za parlamentarne izbore održao je konferenciju za medije s početkom u 11 sati na Korzu ispred Poglavarstva Grada Rijeke.

“Domovinski pokret ovdje u 8. izbornoj jedinici slovi kao autsajder, pa ćemo se potruditi pokazati građanima da osim duopola HDZ-a i SDP-a ima i treća opcija”, kazao je u uvodnom obraćanju Miroslav Škoro.

“Kada je voda u ušima, kada se te napuštaju birači, onda se baviš takvim stvarima. Vjetrujem da ćemo doći i do dana kada sam se ja rodio. Važno je da birači znaju da je DP jedina opcija koja će zaustaviti vladanje HDZ-a, Milorada Pupovca i žetončića. Jesam svirao gitaru, ali nisam bio član saveza komunista”, komentirao je medijske navode koji se tiču njegove prošlosti.

Premijer se nema čime hvaliti. Tko kome pomaže najbolje se vidi ovdje u RIjeci gdje je bio komunistički dernek, organiziran od HDZ-a potpomognut od SDP-a, komentirao je Škoro izjave Andreja Plenkovića da je upravo Škoro zaslužan za to što je Zoran Milanović predsjednik



“Djelomično je Milanović kriv, a djelomično odluka HDZ-a da stave izbore u datumu kadaa su brojni građani na godišnjem odmoru. Sve skupa je to utjecalo. Mi moramo motivirati građane da ostane, na nama je da to učinimo”, komentirao je slabu moguću izlaznost birača.

“Sve je manje mogućnosti hrvatskim državljanima u inozemstvu da glasuju, to su stvari koje će DP potaknuti kao jednu od ključnih promjena u sljedećem sazivu Sabora”, dodao je.

U Kanadi je onemogućeno glasanje hrvatskim građanima zbog epidemioloških uvjeta.

“Još jedan dokaz da je vladajuća koalicija zajedno s SDP-om odlučila održati izbore u trenutku kada to nije povoljno. DP je jedina brana povratku SDP-a na vlast. Mi nećemo koalirati s onima s HDZ-om u kojemu je i Milorad Pupovac preko kojeg upravlja i Aleksandar Vučić. Razgovarat ćemo nakon izbora kada prikupimo dovoljno mandata”, istaknuto je Škoro.

Podsjetimo, prema mjesečnom istraživanju CRO Demoskopa Domovinski pokret je treća politička opcija u rvatskoj, a Škori su se do sada pridružili Suverenisti, Blok za Hrvatsku i BURA. Prema istraživanju, njih bi odabralo 13,5 posto ispitanika, što je tri postotna boda više nego u svibnju, prije dogovora s partnerima (Domovinski pokret tada je sam bio izbor 10,1 posto birača).

Gepostet von Miroslav Škoro am Montag, 8. Juni 2020

Komentari